onsdag, maj 29, 2024

Søndagens tekst

En tro, som flytter grænser
Til 2. søndag i fasten, Matt. 15, vers 21-28
Af Kirstine D. S. Chemnitz
Praktikant ved Bælum-Solbjerg-Skibsted sogne

I denne fortælling møder vi en noget anderledes Jesus end vi er vant til. Vi opfatter normalt Jesus som en imødekommende og næstekærlig person. Men sådan optræder han ikke denne gang.
En kvinde kommer og beder Jesus om hjælp til at helbrede hendes syge datter. Men først svarer han ikke og går blot videre. Hun forsøger igen, men bliver atter afvist. Tredje gang hun henvender sig, bliver Jesus ret grov: han sammenligner hende med en tiggende hund, som vil tage børnenes mad. Men kvinden er vedholdende, hun erkender sin ringe status og siger, at selv krummerne fra herrens bord er hende nok. Da giver Jesus efter: kvinde, din tro er stor, siger han, og helbreder så hendes syge datter.
Her kan vi tale om tro, som flytter grænser. Både for den ene part og den anden. Kvinden er desperat, hun evner ikke at hjælpe datteren selv, men må forlade hende for at søge hjælp fra en anden. Hun må tåle modgang og de verbale slag, hun får på vejen, og alligevel holde fast i sin tro: Troen på datterens ret til livet, troen på, at hun kan skaffe den hjælp, datteren behøver, og endelig troen på den mand hun står overfor, helbrederen Jesus. Hendes tro får hende til at bøje sine grænser; hun må acceptere at blive afvist og talt ned til. Men hun får miraklet, på grund af troen og hendes vilje til at kæmpe for den, hun elsker.
Også Jesus må flytte grænser for sin tro den dag. Han er sikkert træt efter sin rejse og de mange mennesker, han har talt med og helbredt allerede. Han trænger til et øjebliks ro og fred, men må sætte sine egne behov og grænser til side for også lige at hjælpe dette menneske.
Måske er netop det, hvad vi skal få ud af denne fortælling? At huske, at det er okay at være menneske og have dage, hvor man ikke slår til. Men vi skal også huske, at med troen kan vi flytte vores egne og hinandens grænser. Og dermed komme til at se hinanden og være der til at hjælpe det menneske, som beder

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler