onsdag, juni 19, 2024

Tuen og Kløvermarken ta’r skraldet

Daginstitutionerne i Haverslev og Ravnkilde (Tuen og Kløvermarken) deltog i den landsdækkende affaldsindsamling i uge 13. Dagligt gik børnehavebørnene ture, hvor de samlede affald – og hold da op, hvor ligger der meget affald og flyder.

Hele 62 kg affald har børnene samlet, og dertil 33 dåser og – hold nu fast – 822 cigaretskod!
Tuen og Kløvermarken har gennem flere år deltaget aktivt i Klima Rebild ugerne, og det synlige bevis på det store engagement og arbejde med natur, klima og miljø i børnehøjde kom i december 2018, da institutionerne modtog Rebild Natur- og Miljøpris 2018.
Det er derfor kun naturligt, at man i årsplanen for 2019 har stor fokus på klima og miljø. Børnene lærer om affaldssortering i hverdagen, på alle stuer er der tre skraldespande – plast/metal, papir/småt pap og restaffald.
Når børnene spiser deres madpakker, sorteres skraldet. Børnene får således en god rutine i affaldssortering, og de får øjnene op for den store mængde plastik der er i en ganske almindelig madpakke. Når der er rester fra frugtspisningen, kommer de i den store kompostbeholder, så børnehaverne kan få god og nærende muld til deres højbede, køkkenhaver og drivhus.
Affaldsindsamlingen i uge 13 sætter fokus på skrald i nærmiljøet – og den fokus har de to daginstitutioner faktisk hele året – der er nemlig oftest poser med på gåturene i byen, så eventuel affald kan komme med hjem i skraldespanden.
Så det er ganske vist – Tuen og Kløvermarken ta’r skraldet.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler