tirsdag, juni 25, 2024

Flygtningeforeningen indbyder til en spændende spise sammen aften

Flygtningeforeningen i Nørager følger op på den gode tradition med at arrangere en spise sammen aften.

Her er maden tilberedt og vil blive serveret af lokale flygtninge fra Syrien og Congo. Efter ønske fra deltagere i det tilsvarende arrangement i fjor vil en lille del af maden i år være stærkt krydret.
Foreningen håber på mindst lige så mange deltagere som i 2018, da der mødte knap 90 deltagere op. De var nogenlunde ligeligt fordelt blandt lokale beboere og ”nydanskere”, som flygtningene helst vil kaldes. Der vil blive flere retter at vælge imellem, som nydanskerne tilbereder hjemme i deres egnen køkkener og varmer op i anretterkøkkenet i Kig Ind.
Der serveres noget meget anderledes mad fra Congo, hvor ”Mammy” altid selv står i køkkenet. Det kan være noget med fisk, ged og kylling og noget, der ligner æbleskiver, men smager anderledes. Syrerne vil servere noget af deres dejlige brød samt ris og hummus. Der vil være kød af okse, lam og kylling med ris og kartofler, tilberedt på syrernes egen måde, ligesom de serverer kager og nogle overraskelser.
”Vi opfordrer aftenens deltagere til at blande sig med hinanden, så at nydanskere og lokale beboere får mest mulig kontakt med hinanden i løbet af aftenen. Hensigten med arrangementet er jo netop at bringe nationerne sammen og få en samtale i gang. Vore nydanskere er efterhånden blevet ganske dygtige til at beherske det danske sprog og vil gerne have mere at vide om, hvad der foregår både her i lokalsamfundet og i andre danske familier. Det gav sidste gang et hyggeligt samvær og en god stemning. Derfor håber vi på stor tilslutning til, vor spise sammen aften”, siger foreningens formand, Ellen Christine Vestergaard.
(Se annonce her i avisen)

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler