torsdag, juli 18, 2024

Arcon-Sunmark satser på gratis varme fra solen

Så kort kunne direktør Knud Erik Nielsen formulere visionen for Arcon-Sunmark.

Det Radikale Venstre i Rebild Kommune havde arrangeret et virksomhedsbesøg hos netop Arcon-Sunmark i Skørping torsdag den 6. juni.
Knud Erik Nielsen fra Arcon-Sunmark uddyber visionen ”Det er helt fantastisk at have et produkt som vores. Vi har i nu næsten 45 år udviklet og produceret nogle af verdens bedste solfangere. Solfangere som for 99% består af dele produceret i Danmark enten hos os eller hos firmaer som Logstor og Grundfos. Et produkt som sikrer masser af danske arbejdspladser. Det kan vi godt være stolte over.”
Besøget hos Arcon-Sunmark var det 10. virksomhedsbesøg her i foråret og dermed også det sidste før sommerferien. Det er gratis at for alle at deltage i besøgene. Formålet med besøgene, er at man kan blive klogere på hvordan lokale virksomheder ser på fremtidens udfordringer omkring klima og miljø. Herunder også hvad de selv byder ind med i forhold til dette. På mange måder er der her at fremtidens job ligger.
Pia Elberg, medlem af byrådet i Rebild Kommune for Radikale Venstre, var meget imponeret over Arcon-Sunmarks solfanger. ”Der er virkelig fokus på at have det bedste produkt på markedet. F.eks. ved man, at et solpanel har tjent sig hjem energimæssigt efter 15 måneder efter at det er sat op. Herefter er der kun tale om overskud på driften økonomisk og energimæssigt”
Knud Erik Nielsen fortalte også om de udfordringer som solvarmen har. ”Vi arbejder lige nu med at udvikle et produkt, som giver lagerkapacitet for det varme vand der produceres, når der er meget sol om sommeren men hvor der typisk ikke bruges så meget varme hos private og virksomheder. Et sæsonvarmelager. Det ligner nærmest en nedgravet swimmingpool med et stort isoleret låg. Således kan vi gemme varmen fra sommeren til vinteren hvor der er brug for den og hvor der ikke er så meget sol som kan drive et solvarmeanlæg.”
Per Vilsbøl, medlem af byrådet i Rebild Kommune for Radikale Venstre, var specielt imponeret over hvor miljøvenlig den producerede solvarme er når det kobles sammen med et mindre kraftvarmeværk. ”Typisk vil det spare hver tilsluttede forbruger for 2 tons CO2 om året da der skal bruges mindre gas og strøm til at lave fjernvarme. Det er faktisk meget”
”Det var et flot besøg hos Arcon-Sunmark. Vi var over 30 i dag. Noget af det som gjorde mest indtryk, det var helt klart hvor meget fokus der er på arbejdsmiljøet samt robot automatisering hos Arcon-Sunmark. Det sidste vil være noget af det som vi vil have fokus på i de virksomhedsbesøg vi er ved at planlægge for efteråret. Hvis du har et forslag til en virksomhed vi skal besøge, så kontakt os endeligt” siger formand for Radikale Venstre i Rebild Kommune Torsten Topbjerg efter besøget hos Arcon-Sunmark.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler