lørdag, juli 20, 2024

Første spadestik til Friplejehjemmet i Nørager

Onsdag i sidste uge blev der taget et forsinket ”første spadestik” til det nye friplejehjem i Nørager.

Det skete på et tidspunkt, hvor der har været arbejdet på projektet i næsten to måneder, og hvor grunden til den ene af det kommende friplejehjems fire længer allerede er støbt.
Spadestikket blev taget af direktør Peter Olsson fra AP Ejendomme (AP Pension) og direktør Emil Tang fra Danske Diakonhjem.
I sin tale ved arrangementet fortalte Peter Olsson, at han aldrig tidligere har set byggegrunden i Nørager, at han aldrig tidligere har været i Nørager, og at AP Pension aldrig tidligere har bygget friplejehjem. ”Men vi har bygget meget andet, og jeg har fuld tillid til projektet her i Nørager, der skal drives af Danske Diakonhjem, som har en betydelig erfaring i drift af friplejehjem,” sagde Peter Olsson bl.a.
Peter Olsson udtrykte videre sin glæde over, at byggeriet nu er i gang, og han stillede i udsigt, at friplejehjemmet vil være klar til indflytning i november 2020. ”Så nu glæder jeg mig til, at der kommer blomster i vinduerne hos de fremtidige beboere på friplejehjemmet i Nørager, og at der kommer møbler ind i bygningerne,” sluttede han.
Også Emil Tang kommenterede finansieringsaftalen med AP Pension. ”Det er nyt for os, at vi samarbejder med AP Pension, men det er jeg helt tryg ved,” sagde han bl.a. og rettede samtidig en tak til en lokale gruppe af ildsjæle, der har skabt grundlaget for, at der nu bygges friplejehjem.
”Jeg har deltaget i møder her i byen i et privat hjem, hvor grundlaget for projektet er skabt, og jeg har oplevet, hvordan 120-140 mennesker har sluttet op om projektet ved et informationsmøde i det lokale kultur- og medborgerhus,” sluttede han.
Friplejehjemmet, der får plads til 40 beboere, er det største projekt, der nogensinde er gennemført i Nørager. Byggeriet startede i begyndelsen af maj efter nogle ugers forsinkelse, men til gengæld går det stærkt. Massevis af jord er fjernet og erstattet med sand for at sikre en solid grund. Og allerede nu er støbearbejdet på den ene af de fire længer, som friplejehjemmet kommer til at bestå af.
Så hurtigt har hovedentreprenørren, byggefirmaet Knudsgaard i Højslev ved Skive, arbejdet, at bygherren, AP Ejendomme (AP Pension) først nåede at afholde det traditionelle ”1. spadestik-arrangement” efter, at en del af grunden allerede er støbt.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler