lørdag, juni 22, 2024

Fernisering Kig Ind

FERNISERING I KIG IND.

Søndag den 25. august slår Kig Ind dørene op til en ny sæson med en spændende kunstudstilling.
Lissy og Per Carlsen fra kunstudvalget er de store tovholdere med kontakten til diverse kunstnere. De synes det er spændende at arbejde med kunstudstillingerne og at kunstnerne er gode til at rette henvendelse til huset med ønske om udstilling i de fine lokaler.
De inviterede kunstnere som skal præge og pynte vores vægge de næste 2 måneder, er med malerier af Iren Falentin, fra Hobro og keramik, Jane Christiansen, fra Skalborg.
Irin Falentin er Bente Iren Hermansens kunstnernavn. Hun har malet malerier i 30 år. Det var før det blev almindeligt at male. Lærrederne skulle man selv spænde op på blændrammer og når et maleri skulle indrammes, skulle man til en professionel rammemand. Nogle enkelte farvehandlere solgte kunstner maling.
Hun startede med at male naturalistisk efter foto-motiver, men blev efterhånden mere og mere modig med farvevalg og streger og efter nogle år slap hun motiverne og maler nu fuldstændig efter intuition og humør.
Bente er meget kreativ og har atelier hjemme, hvor hun maler, fremstiller smykker af ædle metaller og halvædelsten, filtrer, laver sæber, lys m.m. Hun elsker at lege med farver og det viser sig også i hendes håndarbejde.
Hun har galleri på 1. sal i sin søn og svigerdatters butik, Byflou i Hobro, hvor hun også arbejder til daglig.
Jane Christiansen. – Jane har arbejdet med ler de sidste 12 år, og er autodidakt keramiker. Hun har oparbejdet sin helt egen måde at arbejde med leret på, hvilket giver hendes keramik et særpræget og unikt udtryk.
Hun leger med farver, glasur og raku brænder ofte sin keramik.
Kom og mød Bente og Jane til ferniseringen, hvor KIG IND er vært ved et lille glas. Alle er velkommen, der er som vanlig gratis adgang.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler