torsdag, juli 18, 2024

Nyt fritidstilbud på Støvring Gymnasium:

Skoleelever går til naturvidenskab efter skole

Når skoleelever fra 4. klasse i Støvring starter på deres nye fritidsaktivitet efter efterårsferien, er der ikke tale om en ”almindelig” aktivitet som fodbold, ridning eller spejder.

I stedet har børnene valgt at bruge deres fritid på at grave sig ned i naturvidenskabens herligt nørdede verden. Igennem 7 uger skal de arbejde som rigtige forskere og stifte bekendtskab med videnskabelige metoder, hypoteser og kritisk tænkning gennem stribevis af eksperimenter og forsøg.
Det er første gang i år, at det har været muligt for skoleelever fra Rebild Kommune at melde sig til Videnskabsklubben, som er et gratis fritidstilbud, der har til formål at sprede begejstring for naturvidenskab blandt børn og unge. Og det har været populært: Der er i dag en lang venteliste for børn, der ønsker at blive såkaldte ”miniforskere” i Videnskabsklubben i Støvring.
Børnene bliver undervist af gymnasieelever, og undervisningen foregår på Støvring Gymnasium én eftermiddag om ugen i 7 uger. Det er frivillige gymnasieelever, som har meldt sig til at undervise folkeskoleeleverne, og emnet for Videnskabsklubben i Støvring er primatologi, som er læren om menneskeaber og evolution. Videnskabsklubben tilbyder også forløb i mikrobiologi, hvor eleverne kigger på Jordens mindste liv gennem mikroskop, og i biodiversitet, hvor de sammen udforsker, hvordan de og deres skoler bedre kan passe på naturen i nærområdet.
”I Videnskabsklubben arbejder vi for at åbne børn og unges øjne for naturvidenskaben og vise dem, at det kan være sjovt og berigende at arbejde med den naturvidenskabelige tankegang. Vi inviterer dem inden for i en verden fuld af leg og eksperimenter og tilbyder dermed et enestående møde med naturvidenskaben, som forhåbentlig kan være med til at inspirere dem i deres videre færd gennem uddannelsessystemet og livet generelt,” siger Rikke Schmidt Kjærgaard, som selv er tidligere topforsker. Hun startede Videnskabsklubben i regi af Det Unge Akademi under Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler