torsdag, juli 18, 2024

Gymnastikforening giver en ekstra hånd til udsatte- og flygtningebørn

Sortebakken Gymnastik Forening gør i år en ekstra indsats for at give udsatte og/eller flygtningebørn muligheden for, at deltage i gymnastikken på lige fod med deres kammerater fra børnehave og skole.

Det har betydet, at 6 nye gymnaster allerede er begyndt til gymnastik og nyder det sociale samvær, samtidig med at de får rørt sig. Mange af børnene på holdene kender allerede hinanden fra børnehave og indskoling. Motion, socialt samvær og for flygtningenes vedkommende integration kommer i højsædet, når økonomiske og logistiske udfordringer overvindes. Det er være en del af et fællesskab, er vigtigt for børnene og her kan de knytte sunde relationer, uden at bekymre sig om at “passe ind”. “Børnene skal være børn og lege og røre sig uden bekymringer” siger træner for de 3-6 årige Spilopper Anne Lund. For at støtte alle disse nye gymnaster, der ikke alle før har prøvet at gå til sport, har gymnastikforeningen sat ekstra mange hjælpetrænere på. Disse hjælpetrænere, der er unge aktive gymnaster, starter med at hente gymnaster i børnehave og SFO i Nørager. Dette aftales på forhånd mellem institutionerne og forældrene. Derefter fungerer hjælpetrænerne udover selve gymnastikken, som støttepersoner for gymnasterne og guider og vejleder i løbet af træningen.
“Samarbejdet rækker ud over sponsorerne, men omfatter også vores lokale integrationsforening, præst og læge, som vi har bedt om, at formidle, de muligheder vi tilbyder, til målgruppen” forklarer Anne Lund, der også flere gange har været i kontakt med Rebild Kommunes frivilligkoordinator og fået stor økonomisk støtte til projektet og vejledning ad den vej.
I mandags kunne gymnastikforeningen udlevere de første træningspakker bestående af gymnastik-tøj og sko samt et håndklæde til de forventningsfulde nye gymnaster. Det var stolte og glade gymnaster der løb på gulvet sammen med deres kammerater i deres nyerhvervede gymnastiktøj. “Vi havde en pige, der ikke havde lyst til at klæde om igen efter træning” fortæller Anne Lund og fortsætter “hun ville ikke stoppe med at være fin, sagde hun, men vi lovede at hun fik tøjet med hjem og skulle have det på igen næste mandag”. Spilop-holdet er i forvejen et meget bredt og livligt hold af 3-6 årige fra Hvilsom, Nørager, Haverslev, Rørbæk og mange andre steder i oplandet. Det er her børnene lærer at indgå i et hold og være uden forældrenes støtte. Forældre er velkomne som tilskuere og i nogle tilfælde også aktive på gulvet, når der er behov for dette.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler