torsdag, juli 18, 2024

Julekoncert i Stenild Kirke

Julekoncert i Stenild Kirke
En af de kirkelige aktiviteter i Rørbæk-Grynderup-Stenild Sogn er afholdelse af en kirkekoncert, der finder sted i Stenild Kirke søndag 15. december. Her synges julen ind af Hobro Y’s Men’s pigekor kor. Sangkorets 14 damer kommer fra Hobro og omegn. De har alle tilknytning til Hobro Y’s Men’s Club, hvor koret blev oprettet tilbage i 2005.
Julekoncerten i Stenild bliver en vekslen mellem fællessalmer og korsang. Koret vil præsentere en halv snes advents- og julesalmer. Blandt dem er der velkendte salmer som ”Glade jul” og ”Nu tændes tusind julelys”, men også nogle nyere som f.eks. ”Der går i nat et glædesbud” og ”Nu kommer julen sagte”. Derfor er der noget for enhver smag.
Deltagerne i koret mødes en gang om måneden på skift hos hinanden og øver sig på et bredt repertoire af viser, sange og salmer. Drivkraften i koret er deltagernes store lyst til at synge, så det er lysten, der driver værket. Denne sangglæde er baggrunden for, at koret nu har eksisteret i 14 år.
I al den tid har sangkoret optrådt adskillige steder rundt om i landsdelen, men dog mest lokalt. Korets leder er Karen Skammelsen, Hobro, der også spiller til. Julekoncerten i Stenild er uden liturgi, og med den bliver der lagt op til en god og festlig jul i pastoratet.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler