søndag, maj 19, 2024

Aktiv juleweekend hos spejderne

Mange spejdergrupper holder fri i december måned, da der jo her foregår mange andre aktiviteter blandt andet med forberedelser til julen.

Dette er der dog ikke tradition for hos Det Danske Spejderkorps i Støvring.
Hos juniorspejderne (4-6. klasse) skulle december weekenden bruges til et par spejderudfordringer – enten at tage mærket 24 timer i sovepose eller at tage mærket 24 timer vågen, eller som flere af spejderne besluttede sig for, nemlig at tage begge mærker på en gang.
Det at opholde sig 24 timer i en sovepose lyder måske meget enkelt, men nu er det ikke for spejderne meningen at man bare skal slappe af, så der skulle samtidig klare de daglige gøremål som eksempelvis at handle ind og lave mad.
Spejderne blev delt i 3 grupper, der skulle lave indkøbsseddel for henholdsvis frokost, aftensmad og morgenmad, hvor man samtidig også skulle stå for forberedelsen og anretningen på bordet. Man skulle også sørge for indkøb, så i samlet flok gik man – stadig iført sovepose – til REMA1000.
Selv om soveposerne var lynet op i bunden, så man kunne gå rimeligt normalt, så var det stadig et bemærkelsesværdigt syn som flere lørdagshandlende i Støvring fik at se, da de 15 spejdere kom gående gennem byen.
Spejderne havde selv planlagt en række aktiviteter på spejdergården, så der blev spillet brætspil og hygget, ligesom der blev bagt julesmåkager i store mængder.
De fleste spejdere havde også meldt sig til at tage udfordringen, hvor de skulle holde sig 24 timer vågen. Det blev konstateret, at det går fint med at holde sig vågen i de lyse timer, men efterhånden som aftenen og natten skred frem, så var der flere spejdere, der måtte opgive, og derfor måtte sove resten af natten på de opredte madrasser.
En god håndfuld spejdere holdt ud hele natten, men de var dog noget stive i blikket, da de blev hentet om morgenen af deres forældre.
De to spejderledere – Randi Gindeberg og Birgitte Wilsted Simonsen, der havet været med hele natten, havde dog ikke fri endnu, da der lige var en gang familiespejd, der skulle klares.
Med de 3 til 6-årige familiespejdere var der ”julespejd”, så der blev både løbet på skøjter, kastet med snebolde, bygget snemænd og brunkagehuse. Det hele foregik dog inden for, så det var hverken koldt eller vådt, når man eksempelvis kan bruge pølsebakker som skøjter, vatkugler som snebolde, krus til snemænd.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler