lørdag, juni 22, 2024

OK tanken i Nørager udsat for tyveriforsøg Kluntede tyve efterlod store skader på automaten

Natten til onsdag forsøgte 2 tyve at bryde tankanlæggets pengeboks op.

Tankanlægget, der blev opført i 2000, har tidligere været udsat for skader forvoldt af uheld fra f.eks. tankene biler. Men dette er dog første gang der har været forsøgt indbrud på tanken.
Tankanlægget drives af Nørager Brugsforening, der dog uden en butik nu koncentrere sig om tankanlæg og den nyopførte vaskehal i byens anden ende. Selve butikken måtte lukke da der opstod tvivl om regnskabet i forbindelse med at COOP udliciterede regnskabsstyringen til udlandet. COOP valgte derfor at stille den daværende bestyrelse over for nogle hårde krav de ikke på det tidspunkt kunne indfri. Bestyrelsen så sig derfor nødsaget til at lukke den populære brugs ned. Efter der igen kom styr på regnskaberne, viste det sig der at der havde været overskud og at forretningen kunne have kørt videre. På det tidspunkt var det det dog for sent og Nørager havde mistet en af sine forretninger. Heldigvis var der i bestyrelsen stadig stemning for at drive tankanlægget videre og dermed sikre byens foreningsliv en årlig saltvandsindsprøjtning.
I 2017 var de frivillige i bestyrelsen igen kreative og tanken om en vaskehal opstod. Der blev truffet aftale med Torben Jensen fra Nørager Autocenter om at købe en del af hans grund til at bygge på, og allerede i august måned 2018 stod den nye vaskehal klar. Det betød enden på 8 år uden vaskehal for byens borgere. Kaj Lundgaard der er i bestyrelsen for Nørager Brugsforening, udtalte på det tidspunkt at det er i tråd med foreningens arbejde at udvikle i lokalområdet og med hjælp fra lokale kræfter. Hele vaskeanlægget er nemlig opført med hjælp fra lokale håndværkere.
Onsdag nat kl. 2 gik alarmen på anlægget og vægteren mødte op. Han gennemgik hurtig den gamle butik der nu huser Kirkens Korshær og konstaterede at der ikke var tegn på indbrud. Han glemte dog at kontrollere tankanlægget og det var derfor først da Lene Hammer, der sidder i Nørager Brugsforeningens bestyrelse mødte om at det blev konstateret at der havde været forsøgt indbrud.
En gennemgang af tankens omfattende video overvågning viste dog også tydeligt hvad der var sket. To personer, den ene, skaldet, stor og fedladen i grå joggingbukser og hans makker en lidt mindre mand, tynd, med hættetrøje og maske trukket op for ansigtet forsøgte med et brækjern at vride tankens pengeautomat op. Efter en del vriden og brækken lykkedes det tyvene at få den første låge åbnet, men på deres holdning kan man se hvordan de opgivende opdager at der er yderligere en låge bag den første. Lene Hammer fortæller ”pengene er beskyttet af hele 3 låger, og det kræver mange kræfter og tid at få åbnet alle 3”
Herefter forlader de to tyve slukørede pladsen. Efter ca. 30 sekunder kommer den mindste løbende tilbage, men en stor mukkert i hånden. Han giver sig til at smadre standeren, både omkring pengeopbevaringen, men også selve betalingssystemets skærme og pengeindkast. ”Politiet har fået videooptagelserne og ved gennemgangen af dem konstaterede den ene betjent ,ed at tørt smil de vist var et par meget store amatører” fortæller Lene Hammer og fortsætter ”Der er lavet skader for ca. 100.000 kroner og anlægget er først færdigrepareret i det nye år. Politiet opfordrere vidner eller personer med kendskab til tyveriet at tage kontakt til politiet.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler