torsdag, juli 18, 2024

Bygningerne, der husede Lamin møbler, får nye lokale ejere

Metalvirksomhed og tømrermester indgår samarbejde

De store bygninger i byens østlige del husede engang en af Nørager By’s største virksomheder, nemlig møbelfabrikken Lamin Møbler.

I 1975 fik to skolelærere, Marius Poulsen og Kaj Aage Pedersen, den idé at de ville lave fyrretræsmøbler i deres fritid. De benyttede den gamle tømrermester Kjærs værksted i Bredgade til projektet. Her blev der i en årrække snedkereret sofaborde, spiseborde og senge til den helt store guldmedalje. Der kom dog hurtig så mange ordre til at det ikke længere kunne lade sig gøre at drive som en fritidsbeskæftigelse. En beslutning måtte tages. Kaj Aage Pedersen valgte at forlade firmaet og fortsætte som viceskoleinspektør på Sortebakkeskolen. Marius Poulsen valgte at fortsætte i møbelbranchen og stiftede her firmaet Lamin Møbler. I 1978 flyttede firmaet, fra det gamle tømrerværksted, til den nuværende adresse på Skrænten hvor der blev opført et byggeri på 900 m2. Hertil kom kontor og udstillingslokaler. Allerede i 1981 blev det nødvendig at udvide produktionslokalerne til 2.500 m2. Der var på dette tidspunkt ansat ca. 130 medarbejdere. I 2002 blev firmaet solgt til den mangeårige værkfører Ingolf Jensen. Han solgte virksomheden videre til en møbelkoncern i Herning. Herefter var det ned ad bakke for den tidligere store møbelfabrik. I september måned 2007 blev der indgivet en konkursbegæring og møbelproduktionen ophørte på adressen.
Bygningerne har efterfølgende været lejet ud til forskellige lejere, og det er da også en af de mangeårige lejere der har valgt at købe bygningerne. De nye ejere er Kurt Sørensen og Torben Villadsen, der sammen er indehavere af firmaet Camro, samt Tømrermester Sebastian Fogh fra Gl. Nørager.
De har i fællesskab stiftet ejendomsselskabet Nørager ApS og igennem dette købt de tidligere møbelbygninger.
Kurt Sørensen udtaler at CAMRO i øjeblikket er i en kraftig og stabil vækst, hvor de skønner at det er nødvendigt at få kontrollen over de bygninger de tidligere har været lejere i. Han fortsætter: CAMRO er i løbet af 2018-19 blevet total leverandør til skadedyrsbranchen – med både egne og forhandlede produkter. I dette forretningsområde forventer vi en betydelig yderligere ekspansion fremover, primært som lager- og distributions- formidler for vores kunder.
CAMRO har herudover en stor fuldautomatisk produktion af metal-emner til en række store danske industrivirksomheder. I dette underleverandør-forretningsområde ekspanderer de i øjeblikket kraftigt og de har bl.a. investeret i 2 nye robot bukkeceller i 2019 samt en stor ny fuldautomatisk stansecelle, som ankommer til Nørager i februar 2020.
Kurt Sørensen slutter af med: Med disse nye tiltag står vi langt bedre rustet til den vækst, som vi forventer skal ske på det danske, men specielt også på det nordeuropæiske marked for begge forretningsområder i de næste 4-5 år.
Sebastian Fogh får fremadrettet den daglige drift og vedligehold af hele bygningsdelen på ca. 11.000 kvm, både for CAMRO som i dag har ca. ½ delen af den samlede bygningsmasse, samt de lejere der i dag og fremover sidder til leje i resten af bygningerne. Med Sebastian som medejer, vil det nye ejendomsselskab fremover kunne servicere både nuværende og nye lejere på et væsentlig højere niveau end hidtil.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler