lørdag, juli 20, 2024

Roldskov er også til andet end kun almindelige gåture

Naturformidler Birgitte Wilsted Simonsen har haft nogle travle dage i Rold Skov omkring jul og nytår.

Det er blevet til 5 arrangementer, hvor indholdet har været af meget forskellig karakter, og hvor et par af arrangementerne havde som mål, at vise at skoven også er til andet end almindelige gåturen.
De tre af de afholdte ture var helt almindelige traveture men dog af varierende længde. Udgangspunktet var Rebild Bakker, hvor det flotte landskab blev nydt – både nede fra bunden af bakkerne, og efter lidt hårdt arbejde, også oppe fra toppen af bakkerne. Undervejs blev der også tid til at komme forbi ved Lars Kjærs Hus, hvor der blev gjort en pause.
Pausen blev dog udnyttet på forskellige måder. Det ene selskab, der var ude på en længere vandretur fik lejlighed til at nyde en kop kaffe og småkager, så de kunne få samlet lidt kræfter til den videre tur. For en af de andre ture var oplevelsen dog anderledes speciel. Ud over muligheden for en kop kaffe, der var der en lille udfordring. Selskabet skulle fremstille en krybskytte-fløjte tilsvarende den som krybskytterne i Rold Skov tidligere brugte. Der blev grinet en del både under fremstillingen, og da det endelige resultat skulle afprøves. Der var lyd i alle fløjter, men om det var lydens kvalitet, der gjorde at skovens hjorte ikke dukkede om, er uvist.
For to af arrangementerne var der ud over en travetur også lagt en efterfølgende aktivitet ind omkring Max Henius Bålhytten i Rebild Bakker.
Ved den ene tur var der rettet an med æbleskiver, saft og kaffe, hvor gæsterne selv kunne varme æbleskiver over bål. Mange børnefamilier benyttede sig af dette tilbud til at få lidt frisk luft, og så efterfølgende nyde hyggen ved at side sammen med hver sin pind med et par æbleskiver på. Som der var en af deltagerne, der bemærkede, så smager en æbleskive bedre, når man har fået frisk luft og motion, og så samtidig er blevet lidt sulten: Det var så faktisk lige meget, om den bliver lidt brændt på den ene side. Det kræver bare lidt mere marmelade og flormelis før den så er, som den skal være.
Nytårsdag var der som afslutning på turen arrangeret besøg af Guldbæk Vingård, der serverede nogle af deres lokalt producerede vine for deltagerne. Dette blev sammen med lækker hjemmelavet kransekage nydt i solskinnet i Rebild Bakker.
”Jeg synes, at det er spændende, at have lokale producenter med på arrangementer. Guldbæk Vingård sagde heldigvis ja med det samme, da jeg spurgte, om de ville bruge noget af nytårsdag i Rebild Bakker” fortæller naturformidler Birgitte Wilsted Simonsen ”Vi har i lokalområdet så meget spændende kulinarisk at byde på, så kan det kombineres på en eller anden måde med mine vandreture, så vil jeg hellere end gerne gøre det”.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler