onsdag, juni 19, 2024

Mindeord

Kaj Bonde Larsen, Solhøj 42, Nørager, 88 år.

I flere årtier servicerede Kaj Bonde Larsen og hans hustru Tove både som forretningsdrivende og som ildsjæle borgere i Nørager og omegn, hvorfor de var et særdeles kendt og respekteret par.
Mere end 66 år fik de sammen i Nørager.

KB, som Kaj Bonde Larsen hed i daglig omtale, var fra Ørbæk ved Tarm, hvor han voksede op med fire mindre søskende på forældrenes Hotel Vedersø Klit.

Efter at være udlært kommis i Vedersø, blev han i 1951 ansat hos købmand Stabell i Nørager og traf her den lokale møbelhandlers datter Tove. Efter KB’s soldatertid med udstationering i Itzehoe giftede han og Tove sig, og KB begyndte som rejsende sælger af gaskomfurer.

Fra 1956 til 1997 var han ansat ved postvæsenet i Nørager og Hobro, men sideløbende fra 1959 drev ægteparret Tatol, først i Jernbanegade, siden i Bredgade, det såkaldte Byens Hjørne i Nørager, senere blev forretningen udvidet med lotterikollektion, blad- og aviskiosk og Rekord Vask. Først i 1987 valgte det driftige ægtepar at stoppe som forretningsdrivende og lod bygge hus på Solhøj.

Kaj Bonde Larsen havde altid stor interesse for og lyst til at tage del i det lokale liv, så det blev ikke en pensionisttilværelse kun i lænestolen. KB var i mange år engageret i det lokale foreningsliv, den eneste forening han ikke tog del i var husmoderforeningen – fra 1973 var han medlem af bestyrelsen for Nørager Elværk og senere gadebelysning, senere for Nørager Varmeværk i 35 år, heraf 24 år som formand, han var med til at få naturgas til varmeværket og ved køb af kraftvarmemotorer blev Nørager varmeværk til et kraftvarmeværk, der laver strøm og varme på en gang.

Han var fra 1978 kollektør for Varelotteriet og Landbrugslotteriet, hvor han cyklede rundt til kunderne, og han kørte i fem år fra 70-års alderen varetur for Hobro Renseri – omkring 200 km pr. tur. Fra 1998 sad han i bestyrelsen for Hobro Postseniorklub.

I 1985 var han medstifter af tennisafdelingen og var lige til sin død aktiv badminton og tennisspiller, både sommer og vinter mødtes han med venner til ketchersporten. På dødslejet sagde han ”Husk at melde afbud til tennis på fredag.” Ligesom alle fra den store familie som nåede frem, fik et kram og han spurgte f.eks ind til et barnebarn ”Havde du en god tur til Amerika?”

Far KB var et rart og varmt menneske, der altid sammen med sin hustru Tove var glad for besøg og god til at tage rundt og besøge. Han havde altid styr på hvad hele flokken lavede og fulgte med ægte interesse med i vores alle sammens liv.

Han elskede oplevelser sammen med Tove, familie og venner. Tak for de mange dejlige minder du har efterladt hos os alle.

Kaj Bonde Larsen efterlader sig hustru, 5 børn, 14 børnebørn og 10 oldebørn og en meget stor vennekreds.

”Som en hilsen til alle jer, som stadig er på banen, syng sammen: Lev dit liv mens du har det! – og husk det.”

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler