torsdag, juli 18, 2024

Fernisering i Kig Ind

Fernisering i Kultur– og Medborgerhuset Kig Ind i Nørager.
Foråret er på vej og Kig Ind byder atter ind med en dejlig ny udstilling til ferniseringen d. 8. marts.
To unge billedkunstnere udstiller hver især deres billeder, – den ene med foto og den anden med akryl malerier, og i en skøn forening vil de hjælpe foråret på vej ved at pryde væggene i Kig Ind frem til 15 maj.
Foto kunstner. – Linna Grøn, fra Nørager, startede sin visuelle rejse da hun som 11-årige fik et kompakt kamera i fødselsdagsgave og fotograferede rabarberbladene i haven, sin lillebror, farmor, katten osv. Disse billeder fra et barns hverdag, gav hende pludselig muligheden for at opleve sin omverden udefra og få et andet perspektiv, hvor former, farver og mennesker gav hende en ny og anderledes betydning.
Linna s fotografiske stil er ofte farverig og det er netop i farverne hun oplever en følelsesmæssig reaktion der taler til hendes underbevidsthed i et sprog som er svært at afkode for hendes rationelle hjerne. – Det er denne direkte sansning og oplevelse af verden, som gør at hun langsomt nærmer sig hvad det betyder at være menneske og have en menneskelig oplevelse.
I forhold til hendes farverige fotografi er hun stærkt inspireret af 1970ernes og `80ernes amerikanske fotografer, hvor især William Eggleston, formåede at gøre farvefotografiet anerkendt som kunstform.
Linna har en bachelor i kunstfotografi fra University of Sunderland i England. Derefter flyttede hun til Plymount hvor hun tog en master uddannelse og for alvor udfordrede sig selv gennem det fotografiske medie.
Billed kunstner. – Linnea Friberg Nielsen, fra Ålborg, arbejder til daglig som radiograf i Hjørring. Hun har hele sin barndom været optaget af at tegne og male, og har altid fundet ro i at fordybe sig i en verden af former og farver.
Linnea startede med at tegne med blyant på A4-kopi papir, men fandt hurtig ud af at udfordre sig selv med pensel, farver og lærreder, gerne i store størrelser.
Hun er autodidakt indenfor akrylmaling og syntes stadig hun har meget at lærer, hvilket også er udfordringen for hende. Hendes værker er præget af eventyrlig dysterhed. Hun ønsker at hendes værker skal have et motiv og en historie, og kan godt lide at lege med tanker om eksistens, mystik, at leve i nuet, at fare vild og finde vej.
Linnea kan godt lide ideen om, at man har mulighed for at fordybe sig i kunst og at der ikke nødvendigvis kun er en sandhed. Hun syntes også, at det er fantastisk at vække en interesse med noget man selv har skabt. Hun håber ud i fremtiden at blive ved med at frembringe en relation hos dem der beskuer hendes billeder.
Kom og mød begge kunstnere til ferniseringen i Kig Ind. Der er gratis entre til alle som kigger forbi og Kig Ind er som vanlig vært med hygge og et lille glas.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler