tirsdag, februar 27, 2024

Lav dine egne æbletræer med Kasten ”kortbuks”

Elstar, Belle de Booskop, Discovery, Herschendsgave, Dronning Louise og Jonagold er blot nogle få navne på nogle af de mange hundrede æblesorter, som man kan lave sin egen udgave af, når Boldrup Museum indbyder til podekursus i denne måned.

Kursets underviser, Karsten ’Kortbuks’ Hansen, har i denne tid travlt med at gøre de mange podekviste og grundstammer klar til forårets kurser, hvoraf det ene altså afholdes på Boldrup Museum, det lille landbrugsmuseum syd for Nørager.
Kurset, der er åbent for alle interesserede, er blevet afholdt gennem en del år, og hvert år bliver der lavet utallige forskellige æbletræer, som i dag vokser rundt om i Nord- og Midtjylland.
Karsten Hansen medbringer podekviste fra flere hundrede forskellige æblesorter, men han opfordrer også til, at man selv medbringer sine egne podekviste, hvis man vil lave en ny udgave af det gamle æbletræ med de fantastiske æbler fra bedstemors have. Fidusen ved de podede æbletræer er, at det nye træ bliver en helt identisk udgave af det træ, podekvisten stammer fra, blot i en ny og livskraftig udgave med et langt liv foran sig.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler