lørdag, juli 13, 2024

80 års fødselsdag

Niels Ole Ladefoged, Nørager, fyldte onsdag den 11. marts 80 år.

Han er født og opvokset i Vendsyssel, og kom som nyuddannet lærer fra Hjørring Seminarium til Sortebakkeskolen i Nørager i 1963. På Sortebakkeskolen underviste han bl.a. i træ- og metalsløjd, dansk og engelsk, herudover er han sidst i tresserne og først i halvfjerdserne leder af flere lejrskoleophold for skolens 7. klasser til Sydslesvig, hvor eleverne opnåede viden omkring de specielle forhold i Grænselandet mellem Sønderjylland og Nordtyskland. Senere i sin lærergerning ansættes Niels Ole Ladefoged i en række år ved Møldrup og Bjerregrav Skoler, samt Aarestrup og Ravnkilde Skoler. Sideløbende med sit arbejde som lærer var Niels Ole Ladefoged meddeler til Nordjyske Stiftstidende, samt indtil for et par år siden tilknyttet Nørager Avis som en værdsat skribent omkring lokale forhold. Han blev gennem årene en omfattende talsmand for Nørager og omegn, som førte til at han i 2003 blev udnævnt til Årets Borger i Nørager. Siden begyndelsen af 1970erne har Niels Ole Ladefoged været medlem af Hobro Ys mens Club, hvor han var med i etableringsfacen helt fra begyndelsen. I 1980erne blev Niels Ole Ladefoged valgt som formand for Nørager FDF, som i samme forbindelse førte til medlemskab af repræsentantskabet for Borremose Ungdomsskole, dels for FDF, men også for skolens medarbejdere. Trods sin politiske overbevisning var han i 1990erne skoleleder for LOF, Liberalt Oplysningsforbund i Nørager, og selv om Niels Ole Ladefoged nu er pensioneret er han stadig aktiv på mange områder, og er efterhånden blevet en meget benyttet foredragsholder, især i pensionistkredse, hvor han holder foredrag omkring emner som historie, diverse særlinge på egnen, Kongefamiliens ophold i Jagthytten i Trend og deres tilknytning til Farsøegnen. Men også hans 80 år store lidenskab for tog og jernbanedrift har været emner ved de mange foredrag, en lidenskab tog til da hans to sønner fyldte dagligstuen med Vesthimmerlands største modelbane, som Niels Ole Ladefoged selv havde købt, velsagtens med en vis bagtanke for øje. Mange museer bl.a. omkring jernbanedrift, veterantog m.m. er blevet besøgt af ham og hans familie. Selvsagt ligger det pædagogiske ikke fjernt, og han var i en årrække, på fritidsbasis, legeonkel for sin nu afdøde hustru, Kirstens, dagplejebørn.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler