søndag, april 21, 2024

Elkjær A/S

Edi Elkjær er i gang med at skære igennem en betonvæg hos en lokal virksomhed. ”I ugen her efter påske har vi haft så travlt at jeg nærmest har lagt vandret” fortæller han.

Endnu et gammel
kendt firma
Firmaet blev startet i 1951 af Niels Elkjær, og i 1971 overtaget af Henning Elkjær Rasmussen. I dag er Edi Elkjær på 48 år, der styrere firmaet. Elkjær A/S ligger lidt uden for Mejlby, cirka halvvejs mod Haverslev. Her har det til huse i den karakteristiske 8 kantede bygning, der ligger lidt tilbagetrukket fra vejen.
Elkjær A/S beskæftiger ca. 15 ansatte, og tilbyder alt inden for murer-, kloak- og entreprenørarbejde.
Sender ikke folk hjem
”Vi har rigtigt travlt i øjeblikket, og især i ugen efter påske, har det været helt galt. Jeg var selv nødt til at starte allerede 2. påskedag” fortæller Edi. ”Som det ser ud nu, så får vi ikke behov for at sende folk hjem.
Ingen smittede eller karantæne ramte
Vi har heller ikke været berørt af, at nogle af folkene er blevet smittede eller været i karantæne.”
Nørager Avis’ udsendte var dog også nødt til at møde ham, midt i et job hos en kunde i Nørager. Her var han og en medarbejder, i gang med at skære igennem en stor betonmur, for at gøre adgangsforholdene lettere for den store produktionsvirksomhed. ”Vi mærker ikke meget til coronakrisen endnu”, udtaler Edi Elkjær og fortsætter: ”De fleste af vores opgaver er planlagte et godt stykke tid ud i fremtiden, men jeg kunne frygte, at hvis det fortsætter sådan her, så vil vi kunne mærke det, da ordretilgangen ikke er, hvad den plejer. Jeg har dog masser af opgaver inde, jeg skal give tilbud på”.
Passer på ansatte
og kunder
Edi fortæller også, at for at begrænse smitterisikoen, både hos kunder, men også i blandt de ansatte, bliver de holdt sjakvis og de skal så vidt det er mulig, undgå at møde op på firmaet til f.eks. fællesmorgenmad eller fredagsafslutning. Derudover har Elkjær A/S haft telefonisk kontakt til alle kunder, for at høre om de stadig ønsker besøg.
Lærlinge på
fjernundervisning
På lærlingesiden er Edi selv censor på mureruddannelsen. Her hjælper han med, at bedømmer lærlinge og deres svendestykker. ”Vores egne lærlinge, der er på skole i øjeblikket, studerer hjemmefra via fjernundervisning, så de oplever ikke en forlængelse af deres læretid” afslutter Edi Elkjær.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler