lørdag, juli 20, 2024

Simested Kro konkurs

Lis og John Hansen foran Simested Kro

Den 1. maj måtte John og Lis Hansen opgive at drive kroen videre.

Coronakrisen satte effektivt en stopper for årets planlagte fester og konfirmationer og gjorde så dybt et indhug i økonomien at det ikke længere var muligt at opretholde driften.
Lis og John har drevet den populære kro siden de overtog den, i 1998. Kroen er kendt for sin gode, gammeldags mad. En madanmeldelse i Nordjyske Stiftstidende meldte da også ud at kromaden var uovertruffen.
Her kan du læse om Simested Kro under Corona krisen.

Aflyste fester og konfirmationer
Kort før konkursen, snakkede Nørager Avis med kroparret.
-Vi har fået aflyst over 10 konfirmationer her i huset, og mindst lige så mange ud af huset, det er meget hårde tider for en kro”.
”Et lyspunkt John Hansen fremhæver var dog den den brede opbakning, der var til kroens ud-af-huset koncept, vi har nogle enkelte menuer, vi laver hver dag, dem bestiller folk over telefonen, kommer så og afhenter dem om aftenen” fortæller Liz og fortsætter: ”Vi har ca. 100 bestillinger om dagen, så det kan godt være et puslespil, at få det til at gå op med afhentningstidspunkterne”. For at forhindre risikoen for smittespredning, får folk et nøjagtigt tidspunkt, de skal hente maden på. ”Det er vigtigt, at folk overholder tiderne, men vi har åbnet op sådan, at der er flere forskellige venteområder.
Simested Kro til salg
Allerede før konkursen var kroen sat til salg.
”Det har den været længe” fortæller John ”Vi er ved at være oppe i årene, og sådan et salg kan godt tage lang tid. Vi vil være sikre på at finde det helt rigtige match, og ikke haste et salg igennem. Hellere vente et par år ekstra, og så sælge til den rigtige. Derfor har vi sat det i gang, samtidig med vi kører kroen videre som altid. Vi har slet ikke planlagt at lukke kroen ned eller stoppe. Så vores kunder kan være helt trygge”. John spøger med, at i handlen følger kroens faste kok, så maden ændrer sig heller ikke.

Simested Kro var i 2016 kraftigt udfordret af en omfattende renovering af Simested by’s kloaksystem. (læs artiklen her)
Her gjorde den langvarrige renovering at kroen mistede mange penge, da det ikke var muligt at komme til midtbyen hvor kroen ligger.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler