onsdag, juni 19, 2024

Lokalhistorie: Lokomotiv og 12 godsvogne afsporet på Nørager Station

I november måned i 1956 skete der et alvorligt toguheld ved Nørager Station. En personbil blev ramt af toget der med sine 24 vogne var på vej imod stationen i Nørager. Bilen blev trukket efter toget og ramte et sporskifte på sådan en måde at den skiftede spor. Det betød at togets bagerste hjulpar blev sendt ad det andet spor. Derfor blev toget, og flere af togvognene afsporede. Ulykken skete da bilens chauffør overså togovergangens lyssignal. Bilen blev herefter påkørt og efterfølgende trukket 40 – 50 meter efter toget, henimod stationen. Farten var så høj at toget rullede rundt 3 gange og de 12 efterfølgende godsvogne fortsatte og blev presset ind i hinanden med et øredøvende brag. Falck fra Hobro måtte slukke lokomotivet med skumslukkere for at forhindre en eksplosion. Ulykken efterlod 3 kvæstede personer. Bilens chauffør, lokomotivføreren og fyrbøderen .

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler