onsdag, juni 19, 2024

Rebild Ungdomsskole inviterede til pre-camp hos læringslokomotivet

En af øvelserne i samarbejde gik ud på at bygge så højt et tårn som muligt at spagetti og skumfiduser.

Læringslokomotivet, Rebild Ungdomsskoles intensive læringsforløb, skal i år skal afholdes for fjerde gang.

De unge, der skal med i år, var torsdag 30. juli inviteret til en “pre-camp”, med formålet: at lære hinanden bedre at kende inden campstart sidst i august.
Læringslokomotivet var i foråret klar til at køre fra stationen, men covid-19 gjorde sit indtog og pludselig måtte ansøgningsprocessen gentænkes. Der var ikke mulighed for at holde et infomøde for de interesserede, lærerne på skolerne var ikke så tæt på eleverne grundet hjemsendelse, så ansøgningsprocessen har været mere distanceret end tidligere.
Med stor hjælp fra kontaktpersoner på skolerne kom ansøgningerne i hus, og midt i juni sad 19 nervøse og meget stille unge mennesker sammen med deres forældre klar til opstartsmøde – det var først nu de rigtig fik at vide, hvad de havde meldt sig til.
Heldigvis så hverken unge eller forældre skræmte ud, da de forlod mødet. Planen herfra var, at de unge først skulle mødes i slutningen af august til før-test og så igen på campen i september.
Puljemidler gav en ny mulighed
Landets kommuner modtog lige inden sommer midler øremærket sommeraktiviteter til blandt andet at gøre en forskel for børn og unge, hvor der vurderes særligt behov på grund af sociale el. faglige årsager. Læringslokomotivet er netop et forløb, der kombinerer et løft af faglige-, sociale- og personlige kompetencer.
”Da indflyvningen til læringslokomotivet i år har været anderledes end tidligere grundet covid-19 har vi valgt at prioritere, at de unge fik mulighed for at mødes og styrke deres relation inden start på camp. Vi håber, at det kan gøre det lettere for de unge, når de skal møde ind på campen”. siger ungdomsskoleleder, Jens Skov Jørgensen.
At lære de andre at kende
15 af de kommende deltagere til læringslokomotivet bliver en grå torsdag sidst i sommerferien sat af på parkeringspladsen ved Rebild Bakker. De er stille, men den stilhed forsvinder hurtigt, da navnelegene kommer i gang. Da alle efterhånden har fået styr på navnene, lister de over for at besøge Vivi på Rebild Vandrehjem. De fire uger i september er det nemlig her de unge skal bo og knokle.
Derefter går turen mod Skørping. De unge bliver sendt på speeddate med en stak spørgsmål i hånden – og så går det ellers over stok og sten. De langbenede knejter sætter tempoet, mens de unge spørger hinanden om alt fra, hvordan deres værelse ser ud, hvilket dyr de gerne ville være, hvad der kan gøre dem virkelig glade og over til deres fritidsinteresser.
En smagsprøve på samarbejdsøvelser
Da de unge ankommer til Ungecenter Øst i Skørping står der samarbejde på menuen.
“Må vi ikke godt spise skumfiduerne”, lyder det fra flere af drengene, da de unge i hold skal se, hvem der kan bygge det højeste tårn af skumfiduser og spaghetti. Der afprøves forskellige teknikker til at bygge tårn og flere er rundt for at kigge på de andres tårne.
“De unge fandt på opstartsmødet ud af, at fællesskabet spiller en væsentlig rolle, når de skal være på campen, og derfor er der også indlagt en smagsprøve på samarbejde i løbet af pre-campen” fortæller Sabrina Munk, projektleder for læringslokomotivet.
Efter frokost bliver der både tid til en omgang rundbold, bordtennis og et slag uno.
“Det har været sjovt…” siger Marie Janum, mens Jacob Wilhjelm tilføjer: “Og hygge”… De griner, mens de observerer det dramatiske unospil, der foregår ved bordet.
Klar til start
“Det har været en god dag! Vi håber, at det her arrangement, kan give de unge lidt ro på inden campstart. Det kan være lidt lettere at møde ind på camp, når man føler, at man ved hvem de andre er. De er i hvert fald ikke stille mere”, griner Sabrina Munk og tilføjer: “Næste gang de unge skal se hinanden er til før-test – og der er det måske også meget rart, at de allerede nu kender hinanden lidt”.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler