tirsdag, juni 25, 2024

”Æblets dag” blev fejret i Korsø

Årets æblehøst er skudt i gang og det blev markeret lørdag den 12. september, ved Finn Brix-Mikkelsen i Korsø ved Aalestrup med ”Æblets dag”.
Foreningen for landsbylevendegørelse fra Landsbykulturen i Vesthimmerland, var og vise hvordan man mostede æbler i gamle dage, til stor fornøjelse for de mange besøgende. Man kunne fatte en trillebøre og komme op i plantagen, hvor man kunne plukke sine egne æbler, samt handle i gårdbutikken. Finn Brix-Mikkelsen sørgede sammen med den øvrige familie for, at det blev en festlig og fornøjelig dag, for både børn og voksende.
Brovejens frugtplantage har mere end 20 forskellige sorter fordelt på 23.000 træer. Sorterne modnes på forskellige tidspunkter, og kommer løbende til salg i gårdbutikken. Derudover har de hjemmedyrket honning og salg af æblemost fra egne æbler.
Frugtplantagen har mere end 30 års erfaring og bliver drevet af Finn som står for den daglige drift. Derudover er der 2 faste plukkere, samt børn og børnebørn der også giver en hånd med på den familieejet frugtplantage. Og der er nok frugter at hente, årets æblehøst har indtil videre i år vist sig at være utrolig stor på grund af det varme og tidlige sommervejr.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler