tirsdag, april 23, 2024

Nu kan du få hunden og katten klippet

Lokalt Nørager-par starter hunde wellness-salon

Veterinærsygeplejerske Betina Bach Nielsen, på 34 år, bor på et nedlagt landbrug i udkanten af Nørager. Hun bor sammen med sin mand, Daniel og deres 3 børn, på det hun selv, for sjov, kalder Nørager minizoo.

”Vi har mange forskellige dyr her på gården” forklare hun, alt lige fra heste, katte, høns, kalkuner, papegøjer og hunde fylder op. Hun fortsætter ”især de hvide schweiziske hyrdehunde fylder meget. De ”hvide schæfere” har i mange år fulgt hende og Daniel. Vi driver en kennel hvor vi opdrætter dem og går til udstillinger og træning.”
Glæden for dyr går i det hele taget igen i Betinas liv. Efter en grøn handelseksamen blev hun uddannet veterinærsygeplejerske i 2012. Herefter arbejdede hun i en årrække som driftsleder på en svinefarm med 850 søer. For at prøve noget nyt, besluttede hun sig i 2017 for at tage et job på en dyreklinik i Støvring. Her har jeg arbejdet lige siden. Det har givet en kæmpe erfaring med behandling og omgang med mange forskellige slags dyr, og en af mine kollegaer var specialist i at klippe og trimme kæledyr. Hun har været min mentor igennem årene og vækkede min interesse for denne del af hvervet.
”Jeg begyndte lige så langsomt at øve mig på vores egne dyr, så blev det familiens, vennernes osv. og til sidst havde jeg så meget at lave at der næsten ikke var tid til at tage på mit rigtige arbejde” griner Betina og fortsætter ”Jeg har altid haft en drøm om at blive selvstændig, og det skulle helt sikkert have noget med dyr at gøre. Ideen med at have det herhjemme hvor vi har masser af plads er også helt perfekt.”
Daniel faldt over en container, og da han er en dygtig håndværker, satte han den i stand og fik indrettet den med hundesalon i den ene ende og foder og godbidder i den anden ende.
Dyrefoder og godbidder er nemlig det lille firmas andet ben. ”Jeg har været så heldig at finde et dansk produceret dyrefoder hvor jeg kan få alle typer foder. F.eks. uden tilsat korn” fortæller Betina. Hun uddyber ”korn tilføres for at give fyld i foderet, og en hurtig energi. Problemet opstår hvis hunden ikke har brug for den ekstra energi. Så kan det i stedet give fedme og urolige dyr. Med vores foder kan vi vælge at fyldet i stedet er baseret på frugter og bær. Der er noget dyret selv ville vælge hvis det var fri i naturen.
Min erfaring som veterinærsygeplejerske gør at jeg kan give den rigtige rådgivning til det individuelle dyrs behov, og med det store udvalg af foder kan vi helt sikkert ramme et foder der dækker behovet”
Udover foder er der et stort udvalg af godbidder. Det er rene produkter og man har mulighed for at lave ”bland selv” da produkterne ligger stykvis i udstillingen.
Den flotte bygning er indrette helt perfekt til både salon og foderbutik. Den lokale købmand i Nørager har sponsoreret alle hyller og kurve i butikken og Daniel har sørget for at vask og bord til salonen er tilpasses helt efter Bettinas ønsker. Derudover er der trukket strøm, internet og vand ud til bygningen, der ligger flot placeret på gårdens store naturgrund.
”Vi er klar nu” fortæller Betina og der er allerede ordre i ordrebogen. ”Mange kunder er allerede begyndt at booke tider, så frem til den rigtige åbningsdag, den 16. oktober kommer hun ikke til at sidde stille.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler