lørdag, juli 13, 2024

Gymnastikforening vil hjælpe de ældre med at få rørt sig

Er du over 65 år, er du almindelig mobil og har lyst til at bevæge dig, så har Sortebakkens gymnastikforening et godt tilbud til dig. Det fortæller Dorthe Sennenwaldt.

”Det kan være skræmmende som ældre borger at komme ud i disse tider. Mange er berettiget bange for at blive smittet med Covid19 og vi skal passe meget godt på os selv og hinanden. Samtidig ligger ensomheden og truer og den er mindst lige så usund som manglende motion er. Sundhedsstyrelsen opfordrer til kommunale indsatser på området og her i Nørager tages skridtet videre med et lokalt tiltag fra den lokale gymnastikforening.
Det er vigtigt at finde en vej i vores nye hverdag, hvor vi kan være fysisk aktive og have et socialt samvær uden at være bange for at blive smittet, fortæller Dorthe Sennenwaldt fra Sortebakken Gymnastik Forening. Derfor gør vi nu en ekstra indsats og rækker hånden ud til alle 65+ M/K, der er almindeligt mobile. Vi forsøger at nå ud til alle, i samarbejde med vores præst Rikke, lægehuset og den lokale pensionistforening og vi er meget glade for igen at kunne arbejde på tværs af flere instanser for at nå de, der har brug for os. Kom og vær med! Hellere i dag end i morgen, understreger Dorthe. Parterne vil formidle en invitation til at komme og deltage og vi ser frem til at se mange nye ansigter.
Foreningens hold for 65+ M/K dyrker gammeldags motionsgymnastik under dygtig ledelse af Sonja Larsen. Der bliver levet op til alle myndighedernes anvisninger i forhold til smitte og holdet kan motionere og more sig i trygge rammer. Deltagerne er i en alder, hvor alle oplever større eller mindre begrænsninger og i træningen er der plads til, at man enten tilpasser øvelserne til egen formåen, eller tager et lille pust, hvis man ikke kan den enkelte øvelse. Det vigtige er at komme afsted og få bevæget musklerne – også lattermusklerne.
Det kan for nogle være svært at få pensionen til at række og det må ikke være grunden til, at man bliver hjemme, siger Dorthe videre. Vi vil i foreningen gøre alt, hvad vi kan for at skaffe hjælp til kontingent og andet i de tilfælde, hvor det kan hjælpe til, at man kommer afsted. Det er blot at kontakte foreningen, så træder vi til og hjælper med at søger den hjælp, der skal til.
Formand for pensionistforeningen, Søren Pedersen, anbefaler at alle over 65 år, både mænd og kvinder, holder sig gang med god motion, netop som dette tiltag tilbyder.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler