onsdag, juni 19, 2024

Slutspurt med rabat i pop op-galleriet

Der har været rigtig mange besøgende indenfor, siden 12 lokale kvinder åbnede pop op-galleriet QUNST i Thingbæk midt i juni.

REBILD:
Ved den festlige fernisering blev det visuelle ledsaget af harmonikamusik og et glas til de ca. 70 fremmødte. Siden har udstillerne på skift passet galleriet, og på disse vagter har kvinderne modtaget mange positive kommentarer både for selve initiativet og for de udstillede kunstværker. Begejstringen har også resulteret i salg både til lokale og til turister. 

Gruppen har besluttet at afslutte udstillingsperioden i Thingbæk med en slutspurt i form af et udsalg. I hele uge 32, som løber fra mandag den 9. til søndag den 15. august, giver kunstnerinderne 20% rabat på deres udstillede malerier. De enkelte kunstnere har naturligvis hvert deres individuelle udtryk, og da huset rummer i omegnen af 100 billeder, er der virkelig noget at vælge imellem. Udstillerne gør opmærksom på, at der ikke er rabat på keramik og smykker, som typisk har lidt lavere priser.

– Når et maleri solgt og får sig et nyt hjem, giver det plads i kunstnerens atelier – og ekstra meget lyst til at skabe nyt. For at hjælpe sådanne ejerskift på vej, slår vi 20% af maleriernes pris i pop op-galleriets sidste dage, fortæller Anette Bruun Hansen, som tog det første initiativ til at samle Rebild kommunes kunstneriske kvinder. Den netværksbaserede gruppe kalder sig Børsterne og består p.t. af næsten 30 medlemmer.

Børsterne næste initiativ er konkurrencen Rebilds bedste portrætmaler, som foregår på markedspladsen i Skørping den 14. august – dagen inden nøglen til pop op-galleriet bliver drejer om for sidste gang.  Konkurrencen er blevet til i samarbejde med Rebild Kulturskole og er en del af kampagnen 100 dage med kultur og idræt. 

Under kulturugerne i september vil nogle af Børsterne holde åbent hus hjemme i ateliererne som del af en særlig Rebild-kunst-rute.

Interesserede kan til den tid køre, cykle eller gå fra dør til dør og få et indblik i de enkelte kunstneres forskellige arbejdsmetoder.

Musikalsk underholdning ved harmonikaspillere.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler