lørdag, juli 20, 2024

Ugens film i Kinorevuen

Kinorevuen i Skørping viser i denne uge bl.a. følgende nye film:
Pagten – Bille Augusts psykologiske drama med Birthe Neumann som Karen Blixen

Pagten tager sit udgangspunkt i historien om den unge digter Thorkild Bjørnvig og hans møde med den aldrende verdensstjerne Karen Blixen. Det bliver et fatalt møde mellem to mennesker, som er i hver deres ende af både livet og karrieren. Bekendtskabet resulterer i en pagt, som kræver ufravigelig troskab fra Bjørnvigs side, mod at geniet Karen Blixen til gengæld tager ham under sine vinger. En pagt, der vender op og ned på deres liv og bringer dem begge ud, hvor de ikke kan bunde.

Thorkild Bjørnvig mødte Karen Blixen for første gang i 1948 – han var 30 år, hun var 63 år – og de knyttede et ganske særligt bånd. Bjørnvig var en ung, letpåvirkelig og følsom digter med kone og barn. Blixen var en kvinde forud for sin tid – stærk, sammensat og dybt fascinerende. 

Blixen og Bjørnvig havde lovet hinanden først at fortælle verden om pagten, når en af dem var død. Først 12 år efter Blixens død udgav Bjørnvig bogen Pagten om sit og Blixens særlige og turbulente forhold. 

Det blev Bjørnvigs mest berømte udgivelse, og det er denne erindringsbog, der danner grundlag for Bille Augusts film Pagten. Nu får publikum indblik i sider, som kun få kendte. En spændingsfyldt og fascinerende historie, som aldrig tidligere er fortalt på film.

Medvirkende: Birthe Neumann (Karen Blixen), Simon Bennebjerg (Thorkild Bjørnvig), Asta August  og Nanna Voss.

Filmen har Danmarkspremiere i Kinorevuen torsdag den 5. august.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler