lørdag, juli 20, 2024

Skolebestyrelsen i arbejdstøjet

Kim Hornbech, skolebestyrelsesformand, Sortebakkeskolen

NØRAGER: Friske og veludhvilede oven på sommerferien satte skolebestyrelsen på Sortebakkeskolen sig sammen til skoleårets første skolebestyrelsesmøde.

Mødet var planlagt som et kort orienteringsmøde, hvor skolebestyrelsen kunne orientere sig om oplevelsen af skolestart.

Denne var kort sagt gået forrygende. Bl.a. havde en række af skolens lærere rullet den røde løber ud, spillet musik og danset begejstret for at byde eleverne velkommen tilbage. Det glædede både elever og afleverende forældre. Der var i øvrigt udbredt enighed blandt både forældre, lærere og ledelse om, at det havde været en rigtig god skolestart med en masse glade børn og voksne.

Et skår i glæden var dog den tilbagevendende trafiksituation; dels på parkeringspladsen foran skolen, dels i krydset mellem Mejlbyvej og Bredgade. Særligt er der bekymring for de yngste elever, som bilisterne lettest kan overse. Endvidere er eleverne urutinerede, og derfor begår de lettere fejl, som kan ske at være farlige. Heldigvis har vi haft besøg af politiet på parkeringspladsen, og det forventer vi at få igen, men vi ønsker os også en renovering af parkeringspladsen med tydelige gå- og cykleruter. Skolebestyrelsen er opmærksom på det kommende borgermøde og vil være repræsenteret.

Corona-situationen blev også vendt, selvom den tilsyneladende langsomt begynder at ebbe ud. Der er dog stadig fra skolens side fokus på afspritning, ekstra rengøring, og der testes stadigt, om end flere og flere af eleverne er vaccinerede. Sortebakkeskolen plejer at afslutte emneugen inden efterårsferien med en fest; denne tør vi dog endnu ikke for alvor satse på at gennemføre, og alternativer hertil blev diskuteret.  

Sortebakkeskolen åbner i øvrigt året med 390 elever fordelt fra nulte til niende klasse samt fire specialklasser.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler