torsdag, maj 23, 2024

Nyt fra byrådet

Af Holger Pedersen (Liste C) og Kim Hornbech (Liste C)

Borgmesteren kunne foran et fuldtalligt byråd, næsten fyldte tilhørerpladser og ditto fyldt presseloge, ringe ind til septembers byrådsmøde i Rebild Kommune. Første punkt på dagsordenen var førstebehandling af budgettet for 2022-25. Budgettet er i høring, og borgmesteren anbefalede at budgettet oversendes til andenbehandling. Der var ingen, der ønskede at kommentere budgettet under førstebehandlingen. Alle lurepassede! Budgettet andenbehandles på næste byrådsmøde den 14. oktober i Terndrup.

Det næste punkt på dagsordenen handlede om NT. Pga. Corana-eftervirkninger kan der spares nogle penge, og dette blev i byrådsdebatten knyttet sammen med et voksende behov for trafiksikring. Pengene, der kan spares på NT’s budget, kan i stedet bruges på sikre skoleveje i kommunen. Imidlertid var det blot besparelsen der var på dagsordenen, og dette blev vedtaget.

Herefter fulgte en række punkter, som ikke gav lejlighed til megen diskussion. Der var kun ganske få indvendinger, og de blev vedtaget i enstemmighed. Det var bl.a. lokalplaner, som blev sendt i høring. Det drejer sig om Naturområde ved Mastrupsøerne, erhvervsområde på Skelhøjvej i Sørup, boligområde Ny Kærvej 10 i Støvring og et boligområde i Bælum. Endvidere skulle overskud fra kommunale byggerier føres tilbage til kommunekassen. 

Sidst blev kvalitetsstandarder på træningsområdet behandlet – dvs. kommunens genoptræningsindsats er blevet gennemgået for at sikre at de lever op til nyeste standarder på området. Også denne blev vedtaget i enstemmighed inden salen blev ryddet for at byrådet kunne behandle et lukket punkt om godkendelse af totalrådgiver til ny daginstitution i Nørager.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler