lørdag, juli 20, 2024

75 år

HAVERSLEV: Aase Lind Bak, Bøgevej 8, Haverslev, fylder den 25. oktober 75 år.

Rejsefeberen havde godt fat i Aase Lind Bak dengang i 60-erne, men desværre rakte SU-en til pædagogstudiet ikke til billetter til hverken bus eller fly. Det bremsede dog ikke bagerdatteren fra Haverslev, der så bare, sammen med en veninde, blaffede rundt i Europa i 6 uger hver sommer gennem 10 år, og snart sagt hver afkrog af kontinentet blev besøgt, fra Hebriderne i nord og til Istanbul i syd. Overnatninger foregik på vandrerhjem eller bare i sovepose i naturen under sydlige himmelstrøg.

Udlængslen drev hende også til Israel, hvor hun i to perioder arbejdede i kibbutz og rejste rundt i landet, naturligvis på tommelfingeren.

Uddannelsen og de første arbejdsår foregik i Arhus, der stadig har en stor plads i hendes hjerte. Her var hun lederstedfortræder i en børnehave indtil bekendtskabet med hendes nuværende mand bragte hende tilbage til hjembyen.

Her arbejdede hun som pædagog i en børnehave, senere gennem mange som børnehaveklasseleder på Østermarkskolen i Aars, der nød godt af hendes engagerede indsats med børn.

Sammen med 2 veninder startede hun i 2000 foreningen ”Musikkens venner” i Haverslev, og hun var gennem 10 år foreningens første formand. Dette arbejde indbragte de tre veninder Haverslevprisen i 2002 og året efter kommunens initiativpris.

Musik og sang har altid fyldt meget i Aases liv, både arbejdsmæssigt og privat. Det påstås, at hun da vist kan både højskolesangbogen og De små synger udenad.

Nu, hvor hun er godt inde i pensionistalderen er der stadig gang i Aase. Interessen for madlavning og bagning dyrkes til familiens og venners og ikke mindst ægtemandens udelte begejstring. Råvarerne dyrker hun helst selv i køkkenhave eller drivhus.

Vandreklubben i Haverslev bliver passet og diverse aktiviteter med musik, film og teater skal der være plads til, og så er der lige morgensvømningen et par gange eller tre om ugen. Når hun så også helst skal dyrke vinterbadning i St. Økssø og være i familiens sommerhus, er der næsten ikke plads til at læse bøger og passe bogklubben i Støvring.

Helst skal hun også ud at rejse sammen med ægtemanden, nu under mere komfortable forhold og til fjernere mål end i ungdommen.

To børn og fire børnebørn er det blevet til, og hun har den glæde, at begge familier har bosat sig i nærområdet, så hun rigtig kan nyde og dyrke at være bedstemor.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler