onsdag, maj 29, 2024

Ugens film i Kinorevuen

SKØRPING: Kinorevuen i Skørping viser i denne uge bl.a. følgende nye film:

CODA
Som CODA – Child of Deaf Adults – er Ruby den eneste person i hendes døve familie, der kan høre. Da familiens indkomstkilde bliver truet, finder Ruby sig selv splittet mellem at forfølge sin kærlighed til musikken og frygten for at efterlade sin familie. 

Ruby Rossi er ikke en helt almindelig gymnasieelev. Hendes dag starter tidlig morgen, hvor hun vågner for at tage ud og hjælpe familien med dagens fangst, bl.a. sammen med sin ældre bror Leo, der – som begge Rubys forældre – er døv. 

Ekstremt hengiven til sin tætstrikkede, blå-kravede familieklan, har Ruby brugt størstedelen af sit liv på at oversætte for sin familie. Her har hun især et meget stærkt behov for at beskytte og tage sig af sin far Frank og mor Jackie. 

På samme tid som Ruby bærer denne enorme byrde som tolk, og samtidigt skal lære at navigere i udfordringerne ved at blive voksen, er der én ting, der giver hende ro: hun elsker at synge.

Skyggen i mit øje.

Skyggen i mit øje
Ole Bornedals 2. verdenskrigsdrama Skyggen i mit øje er inspireret af den virkelige hændelse, der ramte Danmark i marts 1945 – den katastrofale bombning af Den Franske Skole. 

Om morgenen den 21. marts 1945 er nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra Den Franske Skole på Frederiksberg klar til at starte skoledagen. 

Langt derfra – på den anden side af Nordsøen – gør britiske piloter fra Royal Air Force sig klar til en afgørende mission for den danske modstandsbevægelse. 

De sætter kurs mod Shellhuset, Gestapos hovedkvarter midt i København. På øverste etage har tyskerne anbragt 26 danske fanger som et levende værn. Angrebet lykkes, men ikke langt derfra rammer tragedien. Et fly er styrtet ned tæt ved Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly til at tro, at målet ligger under røgsøjlen.

Bag tragedien ligger en gribende fortælling om den skæbnesvangre begivenhed oplevet gennem børnene og nonnerne på Den Franske Skole, de unge indespærrende frihedskæmpere i Shellhuset og de britiske piloter. 

Det er en menneskeligt nærværende fortælling, et vigtigt stykke Danmarkshistorie og en barsk skildr

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler