torsdag, juli 18, 2024

Skolemælkspenge giver metaldetektorer til Sortebakkeskolen

NØRAGER: Med 4.400 kr. fra Mejeriernes Skolemælkslegat kan Sortebakkeskolen købe metaldetektorer og gøre historieundervisningen aktiv. 

Bip. Bip. Biiiiip. ”Nøj, hvad har du fundet?” Nu kommer der spænding og aktivitet i historietimerne på Sortebakkeskolen i Nørager. Historielærer Asja Hejlskov Poulsen har nemlig fået 4.400 kr. til køb af et klassesæt med metaldetektorer.

”Gennem en praktisk aktivitet med at finde ’gamle’ genstande i skolegårdens store sandkasse med detektorerne får eleverne rørt sig. Samtidig bliver det faglige indhold mere vedkommende,” skriver Asja Hejlskov Poulsen i sin ansøgning til Mejeriernes Skolemælkslegat. 

Legatet uddeles to gange årligt af Mejeriernes Skolemælksordning og støtter projekter og aktiviteter, som gavner skoleelevers fællesskab, sundhed og læring gennem leg og deltagelse. Sagt på godt dansk: tiltag der giver sunde og glade børn.

Ekstra oplevelser og viden

Der var stor interesse for at komme i betragtning til legatmidlerne. Således var der 918 ansøgninger i den bunke, som et dommerpanel vurderede i begyndelsen af november. Det store antal glæder Jan Hermansen, leder af Mejeriernes Skolemælksordning:

– Det er dejligt, at så mange skoler har lyst til at lave projekter, som kan gøre en forskel for rigtig mange elever. De 41 projekter, vi har valgt at støtte, giver eleverne oplevelser og viden, som de måske ellers ikke kunne få. Der var mange andre gode ansøgninger, så vi kan kun opfordre dem, der ikke kom i betragtning, til at søge igen, når vi uddeler en ny portion legatmidler til foråret.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler