lørdag, juli 13, 2024

Friplejehjemmet byder på ”fredagsbar” for alle

NØRAGER:Efter at friplejehjemmet nu nogle gange har budt på ’fredagsbar’ for beboerne og frivillige, har man nu udvidet tilbuddet til også at omfatte gæster udefra. Det kan være familie og pårørende til beboerne, men det kan også være alle andre, som måtte have lyst til at hygge sig sammen med  friplejehjemmets beboere. Det første af disse blev afholdt fredag før påske.

Tanken er, at fredagsbaren skal blive en fast tradition hver fredag eftermiddag fra 14.30 til 16.00, hvor beboerne på friplejehjemmet kan hygge sig med forskellige spil og billard, lave kreative aktiviteter, drikke kaffe, snakke og spille musik – eller hvad man nu har lyst til. Ind imellem vil der også blive åbnet for gæster udefra, ligesom der var fredag d. 8. april. 

– Det er friplejehjemmets frivillige og vore aftenvagter, der kommer til at drive caféen, og det bliver deltagerne, som kommer til at præge indholdet,  fortæller friplejehjemmets forstander Susan Lundgren Hansen, der fortsætter: 

– Vi håber nu på, at flere og flere fra byen vil komme ind til en afslappet og hyggelig eftermiddag, på de fredage, hvor caféen er åben for alle. I første omgang er dette ca. en gang om måneden, men på sigt bliver det måske hver fredag.

I det hele taget glæder man sig på friplejehjemmet over, hvordan frivillige tilbyder hjælp til forskellige aktiviteter. – Om mandagen   har vi f.eks. en fælles gåtur, som udelukkende er båret af frivillige, fortæller Susan Lundgren Hansen.

Hun fortæller videre, at man fra næste måned vil kunne byde på gå- og køreture, foredrag  – herunder et foredrag om Regan Vest.

Ellers glæder både medarbejdere og beboere på friplejehjemmet sig til foråret, hvor der nu er nye muligheder for udflugter i deres nye bus. – Vi er sultne efter, at der skal ske noget efter en lang opstart med corona. Vi glæder os derfor enormt meget til at skyde alle de aktiviteter i gang, som vi har under forberedelse, og som vi har glædet os til. Blandt andet har vi en rigtig fed koncert under opsejling, hvor vi forventer at kunne invitere byens borgere med. 

Samtidig er der dog stadig nogle områder, som man gerne vil have frivillige til at tage sig af. Det gælder f.eks. både korte og længere gåture og højtlæsning for beboerne samt etablering af dameklub.

Formanden for friplejehjemmets støtteforening, Gitte Rubæk, glæder sig ligeledes over, at der er frivillige, som er parat til at gøre en indsats for beboerne på friplejehjemmet. Men hun understreger samtidig, at samtlige initiativer skal gå gennem en dialog med Susan, således at friplejehjemmet til enhver tid er vidende om, hvem der organiserer aktiviteter.

Hvis man som frivillig ønsker at deltage i nogle af disse aktiviteter, er man altid velkommen til at kontakte forstander Susan Lundgren Hansen. Det samme gælder naturligvis for alle, der ønsker en bolig eller en rundvisning på friplejehjemmet.

Hygge ved bordene.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler