torsdag, juli 18, 2024

Ulrik Linnemann vinder podieplads til første afdeling af europamesterskabet

Ulrik Linnemann med sin Ford Fiesta efter han vandt tredjepladsen af første afdeling i Europamesterskabet.

I weekenden deltog det danske team Linnemann Promotion i første afdeling af det europæiske mesterskab i Rallycross. Ulrik Linnemann kørte sig her til sin bedste placering nogensinde i RX1 imod 20 af de bedste racerkørere fra hele Europa.

Tusind af tilskuere fra hele Europa stimlede til en racerbane i den lille by Nyirad i Ungarn, for at se første afdeling af europamesterskabet i Rallycross. Danmark var igen repræsenteret i mesterskabet efter tre år uden Ulrik Linnemann på startlisten. Ulrik Linnemann kaldte sig forud for løbet seriens ”underdog” på trods af, at han tidligere har vundet sølv i den mindre RX3-klasse. Han følte sig nemlig udfordret af de mange biler og kørere fra sidste års verdensmesterskab, som var på startlisten. Den danske repræsentant viste dog sit værd, og kørte sig til en tredjeplads efter den svenske kører, Anton Marklund, som vandt Europamesterskabet i 2017 og den belgiske kører Enzo Ide.

Ulrik Linnemann fik en skuffende start på løbet, grundet problemer med motorstyringen i første indledende heat. Han kørte sig trods problemerne til en 10. hurtigste tid. 

Til anden heatrunde blev Ulrik Linnemann sendt helt tilbage i feltet, da han måtte udgå på grund af transmissionsproblemer. Den uheldige start betød, at det danske team lå på en 18.-plads inden søndagens afsluttende race. 

I den tredje indledende heatrunde kørte Ulrik Linnemann uden problemer med bilen, men grundet en dårlig start og kampe med andre kørere, blev det en 11. hurtigste tid. De uheldige heats betød, at han startede fra fjerde position i det såkaldte ”Progression heat”, hvor Ulrik Linnemann måtte slutte i top 3 for at gå videre til semifinalen. 

Ulrik Linnemann havde fundet farten, og slap igennem til semifinalen på en tredjeplads.

Semifinalen bød på stor spænding, da Ulrik Linnemann lavede weekendens bedste start, og kørte på ydersiden af hele feltet i første sving. Han førte semifinalen, men måtte se sig slået af Janis Baumanis fra Letland på sidste omgang.

I finalen kæmpede Ulrik  Linnemann sig igen op i feltet til en tredjeplads af weekendens fem bedste kørere. 

Weekendens succes er også en ny rekord for Ulrik Linnemann, som for første gang slutter på podiet i RX1-klassen, siden han rykkede op i klassen i 2018.

Ulrik  Linnemann er en velkendt kører i Europamesterskabet, eftersom han i syv år i træk har været i top fem i den mindre RX3-klasse.

– Jeg havde ikke turde at håbe på dette resultat, da vi rejste hjemmefra, og jeg ved, at der skal kæmpes utrolig hårdt for at blive i toppen. Det var en fantastisk oplevelse at mærke støtten igen fra danske såvel som udenlandske fans, og jeg er klar til at give alt, hvad jeg kan, for at give de store stjerner kamp til stregen, fortæller Ulrik Linnemann, som nu er hjemme for at blive klar til næste afdeling af europamesterskabet, som løber af stablen den 2.-3. juli i Sverige.
Foto: Jakub Nitka, Linnemann Promotion

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler