torsdag, juli 18, 2024

Sjov kløvning

Henny Olesen fra Boldrup Museumsforening sammen med Ole Madsen fra Banken for Hobro og Omegns Fond til Velgørende og Almennyttige Formål ved den nye brændekløver.

På Boldrup Museum er der en særdeles populær shelterplads, som bliver flittigt brugt året rundt af børn og voksne, der overnatter i de skønne omgivelser på det lille husmandssted på kanten af Simested ådal. 

De mange gæster har nu fået det noget nemmere, når der skal laves brænde til det bål, som nærmest er en selvfølge, når der overnattes i det fri. Aktieselskabet Banken for Hobro og Omegns Fond til Velgørende og Almennyttige Formål har nemlig doneret 9.875 kr. til Boldrup Museumsforening til indkøb af en manuel brændekløver.

– Museet forsøger at sørge for, at der altid er brænde til rådighed, men i højsæsonen kan det være svært at følge med. Er det alt for nemt, er der nogen gæster, der kan nå at brænde rigtig meget træ af på sådan en overnatning. På den anden side er det heller ikke så heldigt, hvis gæsterne skal stå og flække al træet med en økse. Så vi har længe haft en manuel brændekløver på vores ønskeliste, og med støtte fra fonden er det nu lykkedes at anskaffe den. Men selvom det er blevet nemmere at flække brændet, så skal man altså stadig lægge kræfter i! Men pyt – så får man jo varmen flere gange, og det er faktisk en sjov aktivitet i sig selv at kløve brændet, fortæller Henny Olesen, bestyrelsesmedlem i Boldrup Museumsforening.

Brændekløveren er nu støbt forsvarligt fast på lejrpladsen, klar til at blive taget i brug af de mange hundrede gæster, der i løbet af sommeren vil gæste stedet.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler