torsdag, april 18, 2024

Rebild Kommune og Frivilligcenter Rebild fejrer de frivillige

Fredag den 30. september afholder Rebild Kommune og Frivilligcenter Rebild Frivillig Fredag i Bælum Skovpavillon.

Festen starter kl. 16.30 og varer til kl. 20.00. Forud for festen tilbyder frivillige fra Klynge Øst guidede ture i lokalområdet. Både turene og selve festen er gratis, for Frivillig Fredag er en hyldest og tak til alle de frivillige i hele kommunen. 

Klynge Øst i fokus
I år er temaet for Frivillig Fredag Fælles fremtid lokalt. Blandt andet derfor arrangeres festen i samarbejde med de frivillige i Klynge Øst. 

Klynge Øst har gennem de seneste år gjort en stor indsats for at udvikle området i Rebild Øst. Det vil Rebild Kommune og Frivilligcentret skabe fokus på ved at fejre Frivillig Fredag i Bælum Skovpavillon.

Oplægsholderne kommer alle fra området. Blandt aftenens talere er Birgitte Mikkelsen og Jacob Ellemann, der vil fortælle om det frivillige arbejde i Klynge Øst, og Mogens Rosenbeck, som står i spidsen for haludviklingsprojektet Vores Hus i Blenstrup. Borgmester Jesper Greth og næstformand i Kultur- Fritids- og Sundhedsudvalget, Pia Elberg, deltager også. 

Guidede ture i lokalområdet
Lokale borgere tilbyder forud for Frivillig Fredag vandreture i lokalområdet for alle interesserede. Frank Jeppesen fra Bælum Borgerforening er guide på en tur i Bælum Sønderskov. Turen er knap 4 km lang. Man skal være godt gående for at deltage. Der kan højst være 20 deltagere, og turen starter fra Skovpavillonen. De to andre guidede ture starter også samme tidspunkt – og kræver ikke tilmelding. Den ene tur guides af den lokale ildsjæl Jacob Ellemann og foregår i Terndruplund med start fra Spejderborgen. Den anden tur går til Galgebakken i Blenstrup. Her mødes man ved Blenstruphallen og guides af den lokalhistoriske ekspert Jens Kristian Kristensen.

Bobler, lækker mad og god musik
Rebild Kommunes Frivilligråd byder alle gæster velkommen med bobler. Her er der god tid til at få en inspirerende snak om frivilligt arbejde, inden aftenens program begynder. Senere kan snakken fortsætte, når der serveres tapas fra den lokale købmand.  

Efter maden underholder den lokale dansktop-sanger Vagn Mikkelsen. Vagn er pensioneret lærer fra Suldrup Skole. Han har dyrket musikken allerede som barn og tog for alvor fat i den igen i sine sidste år som lærer. I starten af 2022 afholdt han sin første koncert med egne sange, og allerede i 2021 lå hans sang Sådan er det på 7. pladsen på Dansktoppen på DK4. 

Rebild Kommune og Frivilligcenter Rebild lover en festlig Frivillig Fredag og ser frem til at fejre de mange frivillige.  

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler