lørdag, juli 13, 2024

Kom til Åbent Landbrug hos Lilleskovsgaard

Er du klar til at opleve landbrugets dyr og maskiner, få sjove oplevelser og lære en masse nyt? Landmænd og virksomheder over hele landet inviterer til en gratis familiedag på landet søndag den. 18. september.

Blandt Agri Nords skare af aktive medlemmer, er der i området bl.a. åbent hus hos: Lilleskovsgaard v/Birgit og Steen Skov, Aggersundvej, Aars. En spændende malkekvægsbedrift, hvor de 600 køer malkes i en traditionel malkestald. Der leveres slagtedyr til Himmerlandskød, og de avler fine dyr til store dele af Europa. 

På de tilhørende 590 ha dyrkes der majs, græs, korn og raps som bruges til at producere grovfoder til dyrene. 

På dagen vil der være et væld af spændende aktiviteter – bla. kom tæt på dyrene og landbrugets store maskiner, se en ko blive malket eller stylet til dyrskue, klap de små kalve, hør om natur- og klimatiltag, få en ”tatovering” eller bliv malet i ansigtet med dyremotiver, find rundt i majslabyrinten og smag lækre produkter fra Arla og få et fint krus med hjem.

Her er der rig mulighed for at stille alle de gode spørgsmål om, hvor din mad kommer fra – og få svar.

Hvor mange maver har en ko? Hvad spiser en gris egentlig? Og kommer grøntsager op af jorden? Få svarene og stil selv flere spørgsmål, når Åbent Landbrug den 18. september tilbyder alle danskere en tur på landet. Her er der rig mulighed for med egne øjne at se, hvor dyrene bor, og hvor maden kommer fra.

Formålet med Åbent Landbrug er at give alle der har lyst en mulighed for at komme helt tæt på landbruget, forklarer Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer.

– Alle har en mening om det, vi spiser til dagligt, og i takt med at spørgsmål om klima, bæredygtighed og dyrevelfærd er noget, der aktivt diskuteres i forhold til fødevareproduktionen, er behovet for at se produktionen endnu mere vigtig.

– Vi tror på, at man kommer længst med en åben dialog. Derfor håber jeg, at flest mulige danskere har lyst til at bruge deres søndag på at besøge en lokal landmand – eller virksomhed – få frisk luft, se dyrene og forhåbentlig blive lidt klogere på, hvordan et moderne dansk landbrug ser ud. siger han.

I år åbner 81 landmænd og virksomheder dørene op for nysgerrige danskere der kan lære mere om både køer, grise, høns, får, geder og alt det der vokser på marker og buske.

Derudover er der mulighed for at besøge virksomheder og lære mere om produktion af blandt andet grønt protein, energi, mælk, kirsebærvin, ost og øl.

Se annonce.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler