lørdag, juli 20, 2024

Årsomsætning på over en halv mio. kr. i genbrugsbutikken i Nørager 

Af Søren Christensen

NØRAGER: Kirkens Korshærs Genbrugsbutik i Nørager har netop afsluttet sit regnskab for 2022, og det sluttede med en omsætning på 503.000 kr. og et overskud på 300.000 kr., som nu er med til at finansiere Kirkens Korshærs sociale arbejde i Danmark.

– Det er et resultat, som vi kan være godt tilfredse med, og som kun er lykkedes i kraft af, at der er en flok frivillige, som har påtaget sig arbejdet med at drive butikken, og at byens og omegnens borgere er flinke til at aflevere ting til butikken,  siger Grethe Christensen og Betty Bentsen, der i en årrække har været henholdsvis formand og kasserer i den lokale butik. 

Af genbrugsbutikkens omkostninger indgår en husleje på 120.000 kr., men da bygningen er lejet af Nørager Brugsforening, så er det de lokale børneorganisationer i Nørager-området, der primært nyder gavn af disse penge. Det er nemlig en del af de mange penge, som brugsforeningen hvert år kan dele ud til især arbejdet for børn i lokalområdet.

På den måde får både socialt udsatte i Danmark og børn i lokalområdet glæde af det store arbejde, som frivillige yder i Brugsforeningen og i Genbrugsbutikken. Frivilligt arbejde er i øvrigt et emne, der er karakteristisk for Nørager. Det gælder også de mange, der holder liv i vore idrætsforeninger og FDF samt Kig Ind og ikke mindst byens ’VedligeHOLD’. Hertil kommer så yderligere initiativer som etablering af sundhedshus og friplejehjem m.v. Det er den slags, der er med til at give fællesskab og fremdrift i vor by.

Genbrugsen i Nørager blev etableret i 2001 i de lokaler, som tidligere havde rummet manufaktur- forretningen Ejlif Andersen, men flyttede i 2014 til de nuværende lokaler. De første mange år var det Henning Rolighed, der som formand stod i spidsen for arbejdet, godt bistået af sin hustru Margrethe.

I 2018 blev Grethe Christensen formand for butikken, da Henning Rolighed ønskede at fratræde. Og netop her i starten af 2023 er der igen formandsskifte, da Grethe ønskede at ’trappe ned’ for fremover kun at være menigt af den frivillige stab. Som ny formand er Vibeke Bøgh valgt. Hun har hidtil i en årrække været en del af butikkens frivillige medarbejderstab og kender derfor arbejdet særdeles godt.

Genbrugsbutikken rummer et stort udvalg af alt lige fra møbler, tøj og sko til porcelæn og lamper m.v. I forgrunden ses tre af de personer, der især har været i front gennem de senere år. Fra venstre er det Grethe Christensen som formand, Betty Bentsen som kasserer og Niels Jørgen Jensen som den, der især tager sig af at hente mange af de store ting, der tilflyder genbrugsbutikken i Nørager.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler