torsdag, april 18, 2024

Skolerne i Rebild Kommune markerede sig overfor byrådet, før budgetforhandlinger

Forud for sidste uges byrådsmøde, der af hensyn til et forventet stort fremmøde var flyttet til et større mødelokale i Haverslev, var op mod 300 børn, forældre, organisationsfolk, ansatte mv. samlet foran Haverslev Hallen for at gøre opmærksom på, at Byrådet i Rebild er »galt afmarcheret«, hvis man påtænker at lukke skoler, for at få det kommunal budget til at hænge sammen.

Alle argumenter var trukket af huse og en lang række bannere og skilte med budskaberne talte deres tydelige sprog. Byrådets politikere havde forud for selve byrådsmødet holdt temamøde, og i pausen mellem de to møder, kom en lang række af byrådspolitikerne ud på forpladsen og dels hørte på argumenter og slagsange – og de gik i dialog med mange af de fremmødte; børn som voksne.

Selv om netop denne torsdag var blandt de varmeste dage i september, så bekræftede flere byrådsmedlemmer, at »tiden med budgetforhandlinger er særdeles varm«, og »de varme kartofler« står nærmest i kø. – Det er ikke altid sjovt at være dem, der skal tage disse alvorlige og betydningsfulde beslutninger, bekræftede såvel Lene Aalestrup (Kons), Thøger Elmelund Kristensen (S), Peter Hansen (S) og borgmester Jesper Greth (V) overfor Nørager Avis.

Forhandlingerne er í nogen grad allerede i gang, selv om førstebehandlingen af budgettet først var på det efterfølgende byrådsmøde, men der har ifølge flere byrådsmedlemmer, som Nørager Avis talte med, været sonderinger og forslag på bordet. 

På spørgsmålet om, byrådets partier og grupper kan holde sammen, i modsætning til sidste års budgetforlig, var der ingen konklusioner at spore, bortset fra, at »vi taler fortsat sammen på tværs af partiskel«.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler