søndag, maj 19, 2024

Danmark holder vejret

Naturelskere – på naturens præmisser,

Af: Jacob Søndergaard, lokaljournalist

Vores fjorde og indre farvande er ramt af et kvælende iltsvind. Havbunden er mange steder død, fisk og bunddyr gisper efter vejret, og døde fisk driver i land. Der er brug for resolut politisk handling NU, lyder det fra Danmarks Naturfredningsforening, Rebild lokalforening, DN Rebild.

På søndag kl. 12 holder Danmark bogstaveligt talt vejret, når danskere i hele landet på samme tid siger stop til iltsvind og kræver akut handling fra Folketinget.

»Danmark holder vejret« er en landsdækkende manifestation, hvor man forskellige steder landet over kl. 12.00 holder vejret i 30 sekunder – eller så længe man nu kan, forklarer Aage Langeland, formand for DN Rebild.

– I Rebild Kommune har vi hverken fjord eller hav, men er heldige at have den smukke, dejlige og rene sø Store Økssø. Det er her, at vi holder vejret i sympati med fiskene og bunddyrene, der gisper efter vejret, og for at sende et klart signal til politikerne om, at vi som borgere kræver reel handling nu, siger Aage Langeland til lokalavisen. I samme åndedrag opfordrer han alle til at komme til Store Økssø på søndag kl. 12, for at holde vejret – i lighed med den natur og de dyr, som har svært ved at få luft i deres naturlige omgivelser.

Andre initiativer på vej
Om kort tid deltager DN Rebild igen ved årets Frivilligfestival, der i år er henlagt til Skørping Idrætscenter. På DN-Rebild’s stand kan man få en snak med bl.a. bestyrelsesmedlemmer om natur, klima og miljø.

I november er det atter tid for årsmødet i DN Rebild – og ud over egentlige generalforsamlings aktiviteter vil der også være et foredrag om invasive arter i Danmark.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler