lørdag, juli 13, 2024

Endnu et 60 års skolejubilæum

DSC06820
På billedet, der er optaget i skolegården på Sortebakkeskolen, ses fra venstre først fire af elevernes daværende lærere: Søren Christensen, Martha og Hans Øland samt Kaj Åge Pedersen. Derefter følger Irene Dekker (Wridt Pedersen), Middelfart (Rørbæk), Hanne Larsen (Meulengracht), Knebel (Hannerup), Jørgen Kjeldahl, Ørum Djurs (Stenild), Vagn Christensen, (Durup), Marianne Nielsen, Hjortshøj (Rørbæk), Jon Kold, Jette Jensen (Pedersen), Simested (Rørbæk), Sinne Marckmann (Pedersen), Arden (Allestrup), Anny Kreyscher, Jakob Randrup Nielsen, Nørager (Boldrup), Søren Jensen, Hobro (Rørbæk), Niels Jørgen Larsen, København S (Stenild), Hans Breiner Henriksen (med kasketten), Viborg (Rørbæk), Villy Nielsen, Gedsted (Rørbæk), Lone Broberg Jensen. Og foran står fra venstre: Rita Vammen Frantsen, Sæby (Grynderup), Inge-Lise Nymark og Kirsten Hederidder, Nørager (Stenild). (Efternavne og stednavne, der er anført i parentes, var de gældende, mens de pågældende var elever på Sortebakkeskolen).

Nørager Avis kunne i sidste nummer fortælle om et hold tidligere elever på Sortebakkeskolen, der ved en fest markerede et 60 års jubilæum for deres skolestart på Nørager gamle skole i 1956.

Men der var et hold mere, som på tilsvarende vis markerede 60-året for deres skolestart i Rørbæk, Grynderup og Stenild skoler i 1956, og som mødtes som elever i den daværende 7c på Sortebakkeskolen, da denne startede i 1962, og hvoraf hovedparten året efter fortsatte i den nye skoles første realklasser.

Jubilarerne mødtes på Sortebakkeskolen den 1. april, hvor de efter morgensang fik serveret morgenkaffe, og derefter med skolens nuværende leder, Gitte Rubæk, som guide kom rundt på skolen for at opleve, hvordan den tager sig ud i dag. Herunder var jubilarerne på et besøg i den daværende 7c’s klasseværelse og i de nyindrettede faglokaler, som man næsten ikke kunne kende igen. I denne del af festen deltog flere af jubilarernes daværende lærere. Herefter gik turen til Volstrup Golfcenter, hvor de tidligere klassekammerater nød en middag og hyggede sig i nogle timer.

Det er ingen aprilsnar og ingen tilfældighed, at jubilæet blev fejret den 1. april, for dengang for 60 år siden begyndte et skoleår altid den 1. april, naturligvis hvis det da ikke var en helligdag.

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler