tirsdag, juni 25, 2024

LÆSERBREV: Fokus på børn- og ungeområdet?

Mette Øskov Olesen
Den sociale fællesliste

I valgkampen har vi hørt mange gange, at de siddende politikere i den kommende periode vil fokusere på børn- og ungeområdet.
Det kan dog undre mig lidt, at det først er nu her op til valget, at de er kommet i tanke om det. Hvis problemerne nu er så store, at alle har deres fokus i den retning, har de så ikke sovet i timen de sidste 4år??
Der været mange muligheder for at vise støtte til området, men lysten til at prioritere penge i den retning, har åbenbart ikke været der hidtil. Det glæder mig dog meget at fokus åbenbart flyttet og området nu skal prioriteres.
Men jeg må indrømme, at jeg er skeptisk.
I valgkampen 2013 var ordene ikke meget anderledes. Hvad har ændret sig?
Skal vi nu stole på, at der er blevet lyttet til borgernes ønsker om en styrket folkeskole og en bedre normering i vores børnehaver og penge til ældreplejen?
Det blev vi også lovet sidst, men intet skete. Børnehaverne har i dette budget fået et meget lille løft og skolerne fik intet. Skyldes dette lille løft at det er valgår, så vi næste år “glemmer” det igen?
Skolerne fik en ny tildelingsmodel, som flyttede rundt på pengene, men ingen midler blev tilført. Nye skoler blev ramt økonomisk og vi fik blot flyttet problemerne.
Vi har mange rigtig dygtige kontraktholdere i kommunen, men det kan vel ikke være meningen, at de kun skal bruge deres evner og tid ud i økonomistyring og besparelser?
Vi skylder vores børn, at give dem et ordentligt tilbud, som vi kan være stolte af. Vi kan da ikke være stolte af, at vi har et af de dårligst finansierede skoletilbud i landet?

Mette Øskov Olesen

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler