tirsdag, december 3, 2024

Johnny lukker sin slagterbutik i Nørager

Sygdom tvinger den 54 årige slagter til at passe på sig selv

Johnny Christensen har nu drevet sin populære forretningen i Nørager i 7 år. Stress og arbejdspress har nu tvunget ham til at sige stop.

Den 29. januar 1990 åbnede slagtermester Lars Jørgensen for første gang dørene til det nybyggede slagteri på Grynderupvejen i Nørager.

Forretningen hed dengang Nørager Slagterforretning. Her skulle der slagtes grise, de skulle parteres, forarbejdes og så sælges i den tilhørende butik. Desværre gik det ikke helt efter planen og 8 måneder efter måtte ejeren lukke butikken.
Allerede året efter overtog Hisham og hans partner, Karl Otto Lassen, virksomheden. De omdøbte firmaet til Nørager Eksportslagteri. Her var det slagtning og eksport af får og lam der var hovedbeskæftigelsen. En stor del af de slagtede og parterede får blev solgt igennem Bazar Vest i Aarhus. Der skulle slagtes 15.000 får/lam årligt. Det hele stoppede dog i 1994 da nye regler satte en stopper for at der fortsat måtte slagtes dyr på det lille slagteri. Samme år fik Hisham et hjertetilfælde som følge af stress. Han var sygemeldt i 3 måneder og genoptog herefter arbejdet. Herefter bestod slagteriets opgaver kun i forarbejdning af kød og salg i den tilhørende butik. Ifølge Hisham ville det kræve en dyr renovering at opfylde myndighedernes krav, for at få lov til at slagte får og lam igen. Hisham stoppede i 2011.

I 1989 var slagteriet færdigbygget. Bygningen var indrettet til at slagte og partere grise og kvæg for områdets landmænd. Bygherren var slagtermester Lars Jørgensen og Nørager Industrihuse.

Siden 2013 har Johnny Christensen kørt turen fra Farsø til Nørager for at åbne sin slagterbutik, Johnnys kød. Butikken ligger i byens østlige industriområde, placeret lige på hjørnet imellem skole og automekaniker.
Johnny bor i Farsø sammen med sin kone Dorthe, som han mødte da de sammen arbejde i en stor slagterbutik i Viborg.
7 år i Nørager
Efter 7 års drift har Johnny Christensen nu besluttet at lukke sin forretning. ”Vi tjener ikke penge nok” fortæller han. ”Et par store nedture har bragt os bagefter økonomisk, og det har bl.a. gjort at jeg personligt er nødt til at tænke på mit helbred. Jeg tror det udslagsgivende var da vores køleanlæg gentagne gange blev utæt. Jeg måtte utallige gange op når kølealarmen gik, midt om natten, for at køre til Nørager. Freonet løb af anlægget 4 – 5 gange. Det kostede over 30.000, – hver gang. Reparatøren troede han kunne holde gang i anlægget ved at reparerer og genopfylde det. Det var først til sidste han erkendte at der måtte et nyt anlæg på.” Johnny mener at det var de mange natteture og så den økonomiske lussing på kr. 300.000, – der startede hans stress. ”Reparatøren ville ikke tage ansvar for sine fejl og kom bare med undskyldninger hver gang”.

Den 29. januar 1990 slog Slagtermester Lars Jørgensen dørene op for det nybyggede slagteri. Der var dog problemer med at komme af med det parterede kød og det lykkedes kun at holde liv i forretnignen i 8 måneder. På billedet ses fra højre, Lars Jørgensen, Yvonne Jensen, Anne Marie Thøgersen, Niels Sørensen og Henrik Pedersen.

”Efter udfordringen med køleanlægget, oplevede vi en fremgang i butikken og glædede os over dette. Så kom Corona krisen desværre til Danmark. Vi prøvede hurtigt at omstille os til at lave mad ud af huset, og oplevede også en lille succes med det, men jeg kunne nu mærke at det begyndte at være hårdt for mig og min krop. Jeg besluttede derfor at sige stop inden jeg blev rigtigt syg” siger Johnny Christensen.
Kommer fra Aars
Johnny er oprindelig fra Aars, hvor han blev født i 1966. Han fik sin slagteruddannelse fra ”Slagter Nørgaard” hvor han efter endt læretid blev som svend i ca. 6 måneder. ”Så syntes jeg det var på tide at komme ud og opleve noget nyt. Jeg arbejdede forskellige steder men endte til sidst med at stå for slagterafdelingen hos Rema1000 i Aars. Her var jeg i 20 år”. Rema1000 ændrede dog sit butikskoncept og Johnny var derfor nødt til at opsige aftalen med butikken. ”En ny købmand med nye idéer gjorde at vi selv skulle stå for flere af de udgifter der var. Det gjorde at det ikke længere var en god forretning for os” fortæller Johnny, og fortsætter ”Vi startede derfor slagteri i Nørager. Oprindelig var det meningen at vi ville levere delikatessevarer til mindre købmænd, altså som en engros forretning. Men vi startede samtidig op i den allerede indrettede slagterbutik med salg til private, og her fik vi så travlt at den ide aldrig blev sat i gang. Set i bagklogskabens lys har det nok været en fejl ikke al følge den oprindelige plan, men det er desværre for sent nu”

Bygningen som slagterforretningen ligger i er lejede af Portspecialisten Johnni Kristensen, der samtidig er den nærmeste nabo. Han har nu sat både grund og bygning til salg. Portspecialist Johnni Kristensen fortæller at det hele kan købes for 1 krone. ”Jeg skal bare af med bygningen nu, så jeg har sat prisen så lavt at der er gode muligheder for, en eventuelt ny slagtermester, at starte op under gunstige forhold” Med til historien hører dog også at en eventuel køber skal overtage det kreditforeningslån der ligger i ejendommen.
Slagtermester Johnny Christensen fortæller at alle de tilhørende produktionsmaskiner også kan erhverves. ”Alle maskinerne er til salg, men jeg er selvfølgelig mest interesseret i at sælge det samlet og meget gerne til en kollega der har lyst til at fortsætte driften her i forretningen.

Hisham Shalabi(tv) og Karl Lassen havde en forventning om at slagte op til 15.000 får og lam årligt. Det gik godt i 3 – 4 år. Så satte nye regler for slagning en stopper for dette.

De sidste par gange Nørager Avis har været på besøg hos slagtermesteren, har han set træt og stresset ud. På dagens besøg er det en synligt friskere og afklaret Johnny Christensen man møder. Han fortæller at det var et stort og svært skridt at indse at det var nødvendigt at lukke, men at det efterfølgende har været en lettelse. ”Når vi går på sommerferie i uge 30, så åbner vi ikke igen. Vi har nogle konfirmationer som vi skal levere til, det bliver vores sidste opgaver. Herefter er Johnny Christensen har i øjeblikket ikke nogen planer. ”Jeg er sygemeld og skal hjem og forsøge at komme ovenpå igen” fortæller han. ”På sigt skal jeg dog i gang med noget igen, men hvad det bliver eller hvornår det ved jeg simpelthen ikke” afslutter han.
”Jeg vil gerne sige tak for denne gang til alle mine kunder, det er dem der har været med til at gøre dagene hyggelige, og den daglige snak er helt sikkert den jeg kommer til at savne allermest” afslutter Johnny Christensen.

Her kan du læse artiklen om Johnnys kød og coronakrisen
Her kan du læse artiklen om “rygtet om at slagteren flytter til Aars

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler