torsdag, april 18, 2024

Rebild Syd spillede fodbold i Spanien

For 2 år siden deltog Rebild Syd i Costa Brava Cup nær Barcelona, med et U-18 Pige- og et U-17 Drenge hold. Dengang var det så stor og god en oplevelse for deltagerne, at man i klubben havde en forhåbning om, at noget lignende kunne tilbydes alle klubbens spillere, når de nåede det alderstrin.
Da man i Rebild Syd kører med 2 årgange sammen i U-17, er det således hvert andet år, man stiler efter at arrangere sådan en tur.
Rebild Syd`s U-17 Drenge hold blev i december tilmeldt Costa Brava 1, som foregåer i ugedagene op til påske. Forud var gået forskellige indtægtsgivende arbejdsdage, for at sikre en egenbetaling, der ikke afholdt nogen fra at deltage. Helt gratis var turen dog ikke, da man denne gang valgte at flyve fra Aalborg til Barcelona, hvor turen for 2 år siden havde været med bus. Denne ændring gav næsten 2 døgn mere i Spanien. Deltagerlisten talte 14 spillere foruden Henrik Bach Jensen og Steen Holland.
I fodboldstævnet Costa Brava 1 var holdet garanteret min 5 kampe à 2×20 min. over 3 dage. Lidt mere spredning i nationaliteterne kunne have været ønskelig. Tyske hold var i overtal i en sådan grad, at der i hver af de 4 puljer i U-17 B, kun var 1 enkelt hold, som ikke var tysk. Samtidig erfarede holdet at sædvanlige A hold eller endda mesterrække hold var tilmeldt B rækken, så det var hårde odds på den front. Resultaterne i de 4 puljekampe blev en uafgjort 1-1, nederlag på 2-4, sejr på 2-1 og klart nederlag på 0-4. Som nummer 4 i puljen skulle der spilles i “Challenge Cup” som den sekundære turnering hedder. Her gjaldt reglen “vind eller forsvind”. Der var stadig en fodboldrejse at spille om, så helt ligegyldigt var det ikke. I kamp 5 spillede holdet 1-1, og efterfølgende vandt de en nervepirrende straffesparks konkurrencen 6-5. 1 time senere mødte de i kvartfinalen endnu et tysk hold. Efter 12 min var holdet bagud 0-3 til nogle solide hurtigløbere. Holdet fra Rebild-syd fik heldigvis styr på deres frustrationer over modgangen, og begyndte istedet at spille bolden rundt i egne rækker. Og i 2 halvleg, som endte målløs, fik de skubbet spillet godt op på banen, til så stor undren og frustration, at tyskerne trak 3 gule kort, som dog ikke havde nogen konsekvenser i den turnering.
Ude af turneringen, gav muligheder for andre sociale aktiviteter. Holdet tog til “Adventure Park”, hvor de først praktiserede teamwork, for at komme godt igennem en lang line og svævebane rute. Bagefter blev de delt op i 2 hold, og legede “Røvere og Soldater” med laser game i terræn. Den sidste dag var vi på FC Barcelona`s hjemmebane Camp Nou. Imponerende stort og imponerende mange turister. På banen gik 2 mand rundt med håndskubbere, en gik rundt med en løvsuger og tog løst græs, en gik med en brusepistol og vandede lokalt, og et par vagter stod klar, hvis nogen skulle få den idè at ville betræde banen. Særligt imponerende at stadionet efter en kamp med ca 100.000 tilskuere, efter sigende er ryddet for mennesker et kvarter efter slutfløjt. Derfra blev holdet kørt til midtbyen, hvor det for de fleste var vanskeligt at undgå at slå en handel af med de mange prangere der specielt var på Ramblaen.
Turen var meget givende både på og udenfor banen. På banen blev nye sammensætninger afprøvet, og ikke mindst det mentale blev der arbejdet med, idet vore tyske naboer var eksperter i både tidsudtrækning og skuespil. Noget som for os at se burde være unødvendigt i kampe à 2 x 20 min på B niveau. Udenfor banen blev kammeratskabet udbygget og nye alliancer blev dannet. Det var virkelig dejligt at være en del af den store glæde og begejstring, som flere gange dagligt var med til at udbygge sammenholdet.”

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler