fredag, april 26, 2024

UGENS FILM I KINOREVUEN

1-2-3-NUEN TO TRE NU!
Piet Heins stærke ord favner præcist EN-TO-TRE-NU! om den første rigtige, men også umulige kærlighed. Jeppe (17 år) og Cecilie (16 år) er nyforelskede og ved begge, at deres kærlighed er på ”lånt tid”. At intet varer evigt. De ved, at de må nyde hvert sekund, for måske bliver det deres sidste sommer sammen. Men det de føler for hinanden, bliver om muligt endnu stærkere af døden, der som en skygge ånder dem i nakken. Kærlighed er det overordnede tema, men også død, skyld, frygt og venskab spiller en stor rolle. Jeppe føler sig skyldig, og hvis han ikke scorer i basket, tror han at Cecilie bliver svagere. Cecilie og Jeppe er helt opslugt af hinanden, men tanken om at Cecilie og ham ikke kan være sammen for evigt hviler i deres sind. Vil det gode sejre for altid? Kan kærligheden overleve alt? Døden er imod deres blomstrende følelser. Men at leve er at turde dø, så det unge par tager chancer med livet, udfordrer skæbnen både med humor og sorg. De VIL leve her og nu. Rundt om Jeppe og Cecilie er der vennerne Jack, der sammen med Jeppe har drømmen om at tage sydpå i deres ombyggede amerikaner bil, og Smælle, klassens entertainer, der kan skaffe alt. Cecilie og Jeppes forældre, der hjælpeløst og beskyttende ser til de unges kamikaze kærlighed og Jeppes basketball træner Harve, der giver Jeppe chancen for at komme til USA. Alle har de mindst én meget afgørende oplevelse, som har stor betydning i og for Jeppes og Cecilies liv.
EN-TO-TRE-NU! handler om, den store, unge kærlighed, der bliver sat på prøve, hvordan de to unge bliver tvunget til at se døden i øjnene, og samtidig kunne ignorere den, ved bare at leve.
Barbara Rothenborg har instrueret, og rollerne som det unge par ses Jeppe Nikolaj Groth og Clara Rosager. Desuden medvirker bl.a. Laura Bach, Kasper Leisner, Rasmus Hammerich, Susanne Storm og Jens Jørn Spottag.

nullCAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR
I Marvels “Captain America: Civil War” står Steve Rogers i spidsen for det nye Avengers-team, som fortsætter kampen for at beskytte menneskeheden. Da Avengers er involveret i endnu en episode med civile tab til følge, presser politikerne på for at få indført et system med en bestyrelse, som kan føre tilsyn med teamet, lede dem og stille dem til ansvar. Den nye konstruktion betyder, at Avengers bliver delt i to lejre. Den ene anføres af Steve Rogers, der helst ser, at Avengers skal kunne forsvare menneskeheden uden myndighedernes indblanding. I spidsen for den anden lejr står Tony Stark, der overraskende nok gerne vil være under opsyn og kunne stilles til ansvar. Vær klar til at skulle vælge side i nonstop-action på to fronter, når Marvels ”Captain America: Civil War” får premiere i Kinorevuen 9. maj.

Pressefoto 2 Min fars store ferieMIN FARS STORE FERIE
Claude Lherminier (Rochefort) er en galant, ældre herre, der nærmer sig de 82. Den seneste tid er han blevet en kende excentrisk og fordriver gerne tiden med at gøre livet surt for husholderskerne. Den aldrende charmør nægter at indse, at der i øvrigt skulle være noget galt. Et af hans påfund er, at han vil besøge sin yngste datter, Alice, i Florida. Det er der blot en lille hage ved. Hans ældste datter, Carole (Kiberlain), har rigeligt at gøre med at holde familieforetagendet oven vande, men er samtidig hans sikre forankring i dagligdagen og med til at holde humøret oppe. Mere gavnligt modspil får Claude, da Carole ansætter en rumænsk kvinde til at tage sig af sin far. Hun er ikke sådan at bide skeer med. Claudes indfald bliver stadigt mere tossede og til sidst ser Carole ingen anden udvej end at sørge for permanent pleje til sin far.

”Min fars store rejse” er Philippe Le Guays tredje film, der finder vej til Danmark efter ”Kvinderne på sjette sal” fra 2010 og ”Cykeltur med Molière” fra 2013.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler