onsdag, maj 29, 2024

Jagt i kirkens hus

DSC01741For andet år i træk arrangerede Nørager Jagt- og Hundesportsforening jagtgudstjeneste i Stenild Kirke, der er beliggende nord for Hobro.

Gudstjenesten blev denne gang afholdt den 7. marts, som tak for den sæson, der var forbi og velkommen til den fortstående bukkejagt. Som traditionen byder, blev der spillet på jagthorn af Roum Jagthornsblæsere, og kirken var flot pyntet med ting fra naturen og trofæer samt udstoppede dyr. Den lille landsbykirke var godt fuld af omkring 60 kirkegængere.
Sognepræst Herluf Christensen er ikke selv opvokset med jagt, men han kunne dog berette, at jagten i hans fødehjem blev udlejet for lidt arbejde samt en haresteg. Ligeledes kom sognepræsten ind på, hvad der er dit og mit i forbindelse med krybskytteri og en vittighed blev det også til, hvilket var med til at sætte en rigtig god stemning.
Efter gudstjenesten blev der serveret gule ærter med rødbede, flæsk og medisterpølse i Stenild forsamlingshus – og der blev gået til den! Vildtkonsulent Ivar Høst holdt foredrag omkring markvildtet, hvor der blev givet gode og nemme fif til dem, som vil gøre noget for bl.a. haren og agerhønen og der var også livlig debat omkring ulven, kronhjorten, mårhunden og ikke mindst katte. Roum Jagthornsblæsere bød velkommen i forsamlingshuset med frokostsignalet og sluttede af med jagt forbi og på gensyn.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler